Πολιτική

Οικονόμου: Η χυδαία προπαγάνδα Ερντογάν δεν αμαυρώνει την Ελλάδα

Οικονόμου: Η χυδαία προπαγάνδα Ερντογάν δεν αμαυρώνει την Ελλάδα
Δριμεία επίθεση άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου

Δριμεία επίθεση άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου στο πρόσφατο παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε περίσσιο θράσος για να εξαπολύσει τέτοια χυδαία επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η γειτονική χώρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο προπαγανδιστικός λόγος του δεν μπορεί να κηλιδώσει τη δημόσια εικόνα της Χώρας μας: «Προφανώς χρειάζεται θράσος, για να χρησιμοποιεί το βήμα του ΟΗΕ ένας ηγέτης που συστηματικά παραβιάζει τη νομιμότητα. Η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από τη Δύση και βρίσκεται εκτός πλαισίου. Για να επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο πρέπει πρώτα να τα σέβεται. Η Ελλάδα δεν αμαυρώνεται από την χυδαία προπαγάνδα του Ερντογάν, θα είναι πάντα το προπύργιο του ελεύθερου κόσμου».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Τουρκία χειρίζεται εργαλειακά τους μετανάστες και επιβεβαίωσε ότι έγινε προσπάθεια να παραβιασθούν τα σύνορά μας από 15.000 μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε: «Η Τουρκία πρέπει να δώσει απαντήσεις γιατί παραβιάζει συμφωνίες που έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες ενθαρρύνοντάς τους να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας, πρέπει να απαντήσει για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, για τις γενοκτονίες, για την Κύπρο για το casus belli».

Έγινε «απόπειρα από 15.000 μετανάστες να περάσουν τα σύνορα. Πάνω από 155.000 από την αρχή του χρόνου επιχείρησαν να μπουν στη χώρα μας. Είμαστε σε εγρήγορση, κάνουμε αυτό που πρέπει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιχειρηματολογήσει εναντίον των προκλητικών ισχυρισμών του Ερντογάν, με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, με σύμμαχο την Ιστορία και την αλήθεια και με βάση την πραγματικότητα που βιώνουμε στο Αιγαίο, ψύχραιμα και χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς».

Τέλος, σχετικά με το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκία, ο κ. Οικονόμου κατέστησε σαφές ότι τα ζητήματα αυτά « τίθενται στο κατάλληλο τραπέζι. Αύριο θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην Τουρκία μετά την προκλητική παρουσία του Ερντογάν. Τα υπόλοιπα στα κατάλληλα fora».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments