Διεθνή

Σαλβίνι σε φον ντερ Λάιεν: Ή ζητάς συγγνώμη ή παραιτείσαι

Σαλβίνι σε φον ντερ Λάιεν: Ή ζητάς συγγνώμη ή παραιτείσαι

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Ursula von der Leyen/ The Times of Israel/financial times/ naftemporiki

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η διένεξη ανάμεσα στον Ματέο Σαλβίνι και την Πρόεδρο της Κομισιόν

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η διένεξη ανάμεσα στον Ματέο Σαλβίνι και την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά να τονίζει ότι το κόμμα του σκέπτεται να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της φον ντερ Λάιεν, ελάχιστες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ιταλικών βουλευτικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποστήριξε ότι «η δημοκρατία είναι σε διαρκή εξέλιξη. Ποτέ δεν τελειώνει, δεν μπορείς να βάλεις την δημοκρατία σε ένα κουτί και να την διατηρείς εκεί, χωρίς να κάνεις τίποτα. Εξαρτάται, όμως, από το πώς οι άνθρωποι την υπερασπίζουν. Θα δούμε πώς θα πάνε τελικά οι εκλογές στην Ιταλία. Είχαμε εκλογές και στην Σουηδία. (…) Θα συνεργαστούμε με κάθε δημοκρατική κυβέρνηση η οποία θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί μας.  Αν τα πράγματα πάνε προς την σωστή κατεύθυνση, τα άτομα στα οποία μια κυβέρνηση πρέπει να δίνει αναφορά, θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Ο Σαλβίνι, ομοσπονδιακός γραμματέας ενός από τα τρία πολιτικά κόμματα που συνδιαμορφώνουν τον δεξιό συνασπισμό με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, εξέλαβε την αναφορά αυτή της φον ντερ Λάιεν ως προσπάθεια ανάμιξης της Προέδρου της Commission στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ιταλίας και πέρασε στην αντεπίθεση, χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα».

Ο Ιταλός  πολιτικός και πρώην Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από την φον ντερ Λάιεν είτε να «ζητήσει συγγνώμη είτε να παραιτηθεί», επειδή αυτή αναφέρθηκε σε μέσα, τα οποία δεν κατονόμασε και τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι Βρυξέλλες για να επικυρώσουν πιθανές απειλές και επιθέσεις στις δημοκρατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση επιβεβαίωσης των δημοσκοπήσεων που προβλέπουν νίκη του δεξιού συνασπισμού στις μεθαυριανές εκλογές.

Στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνική δικτύωσης ο Ιταλός υπερσυντηρητικός πολιτικός ανέφερε: «Τι είναι απειλή για εσάς; Αυτό είναι επαίσχυντη αλαζονεία. Σεβαστείτε την ψήφο, ελεύθερη, δημοκρατική και κυρίαρχη του ιταλικού λαού! Είμαστε φίλοι με όλους, δεν είμαστε υπηρέτες κανενός», για να προσθέσει σε δήλωσή του σε ιταλική εφημερίδα «Ή ζητά συγγνώμη ή παραιτείται», αναφερόμενος στην φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments