Διεθνή

Μακρόν: Καλεί την Νορβηγία σε ενεργειακή βοήθεια

Μακρόν: Καλεί την Νορβηγία σε ενεργειακή βοήθεια

Πηγή Φωτογραφίας: timesofisrael

Η Νορβηγία έγινε ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, με τον οποίο συνδέεται με ένα τεράστιο δίκτυο αγωγών, μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Η Νορβηγία έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με την οποία συνδέεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο αγωγών.

Με βάση αυτό το δεδομένο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσε την Τετάρτη τη Νορβηγία, τον μεγαλύτερο πλέον προμηθευτή φυσικού αερίου της Ευρώπης, να ενισχύει τη δράση της για την καταπολέμηση της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου, η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης με τον Νορβηγό Πρωθυπουργό, ο Γάλλος Πρόεδρος χαιρέτισε τις προσπάθειες της Νορβηγίας να αυξήσει τις εξαγωγές της και, έτσι, να συμβάλει στη μείωση της ευρωπαϊκής εξάρτησης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Ο Μακρόν «κάλεσε την Νορβηγία να συνεχίσει και να ενισχύσει τη δράση της προκειμένου να καταπολεμήσει την άνοδο των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη», με βάση την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Επισημαίνουμε ότι ως αποτέλεσμα της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου της Μόσχας ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η Νορβηγία έγινε ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, με τον οποίο συνδέεται με ένα τεράστιο δίκτυο αγωγών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments