Πολιτική

Καραγιάννης: Θέμα ημερών να δοθεί σε λειτουργία το μετρό στον Πειραιά

Καραγιάννης: Θέμα ημερών να δοθεί σε λειτουργία το μετρό στον Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Θέμα ημερών να δοθεί σε λειτουργία η γραμμή μετρό 3

Στα οφέλη που θα προκύψουν από την νέα γραμμή μετρό 4 για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου αλλά και για το περιβάλλον επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης. Μάλιστα προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε λειτουργία η επέκταση της Γραμμής 3 στον Πειραιά. «Έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μεγάλα έργα υποδομής εν μέσω μίας υγειονομικής κρίσης, μίας ενεργειακής κρίσης και της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Για τη γραμμή του μετρό 4

Αναφερόμενος στη Γραμμή 4 του Μετρό σημείωσε ότι «καθημερινά θα μετακινούνται επιπλέον 340.000 επιβάτες μόνο με τη συγκεκριμένη γραμμή, ενώ θα φυτευτούν 2.000 νέα δέντρα στην Αθήνα, καθώς και για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Δήμο της Αθήνας, θα γίνουν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την ανάπλαση των πλατειών». Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν επίκεντρο τον σταθμό στην πλατεία Εξαρχείων, ο κ. Καραγιάννης ήταν ξεκάθαρος: «Ο σχεδιασμός των έργων Μετρό γίνονται στη βάση των επιστημονικών μελετών οι οποίες ορίζουν πού θα χωροθετηθούν οι σταθμοί. Μία οργανωμένη μειοψηφία προσπαθεί να κρατήσει μία περιοχή της Αθήνας στο ημίφως. Οι αντιδράσεις δεν εδράζονται πουθενά, σε κανένα επιστημονικό στοιχείο».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραγιάννης, έως το τέλος του 2022 θα προκηρυχθεί και το έργο της επέκτασης της Γραμμής 2 προς Ίλιον για να ακολουθήσουν σε επόμενη φάση, οι επεκτάσεις προς Μενίδι και Ζεφύρι. Ο Υφυπουργός Υποδομών ζήτησε «να μην εργαλειοποιούνται πολιτικά και να μην χρησιμοποιούνται κομματικά τα έργα υποδομών, όπως έγινε και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γιατί ανήκουν στους πολίτες και δεν έχουν χρώμα».

Πέφτουν οι υπογραφές για το flyover

Σχετικά με το FlyOver, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραγιάννης «το αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφουμε τη σύμβαση, η οποία έχει έρθει από το Ελεγκτικό Συμβούλιο». «Το έργο έχει χρόνο κατασκευής την 4ετία και πρόκειται να απελευθερώσει την πόλη από το κυκλοφοριακό καθώς θα διπλασιαστεί ο όγκος των οχημάτων που εξυπηρετείται ανά ώρα, από τις 5.000 σήμερα στις 10.000 ανά κατεύθυνση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments