Διεθνή

Τσαβούσογλου: Επίσκεψη στη Λιβύη – Διαρροές για εκχώρηση της Λιβυκής «ΑΟΖ»

Τσαβούσογλου: Επίσκεψη στη Λιβύη – Διαρροές για εκχώρηση της Λιβυκής «ΑΟΖ»

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabh

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί η διμερής συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία από τουρκικές εταιρείες για την Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου»

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία  με επικεφαλής τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου .

Επίσης συμμετέχουν ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εμπορίου Μεχμέτ Μους, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Ιμπραήμ Καλί.

Όπως σημειώνεται, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί η διμερής συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία από τουρκικές εταιρείες για την Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου»

Συνάντηση Καλίν με Σάλιβαν – Τι συζητήθηκε

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε την Κυριακή (2/10) στην Κωνσταντινούπολη με τον Ιμπραχίμ Καλίν, Εκπρόσωπο Τύπου και Επικεφαλής Σύμβουλο του προέδρου της Τουρκίας.

Συζητήθηκαν οι διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, τομείς συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία και περιφερειακά ζητήματα όπως ο πόλεμος της Ουκρανίας, το Αιγαίο και η Μεσόγειος, οι διαδικασίες ένταξης Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και οι εξελίξεις στον Νότιο Καύκασο.

Η τουρκική πλευρά φέρεται να τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε θέματα Αιγαίου και Μεσογείου, δηλώνοντας ότι οι επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας είναι απαράδεκτες.

«Η σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο» συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν με τον επικεφαλής σύμβουλο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments