Τεχνολογία

Πρόστιμο 1,26 εκατ στην Kim Kardashian για προώθηση κρυπτονομισμάτων με κρυφή διαφήμιση

Πρόστιμο 1,26 εκατ στην Kim Kardashian για προώθηση κρυπτονομισμάτων με κρυφή διαφήμιση

Πηγή Φωτογραφίας: BeInCrypto- Forbes

Η influencer, όπως και αρκετές ακόμη διασημότητες στις ΗΠΑ, διαφήμιζαν πέρυσι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να κοινοποιήσουν ότι πληρώθηκαν για την προώθησή τους.

Σε συμφωνία με την αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήρθε η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία κλήθηκε να καταβάλει 1,26 εκατ. δολάρια για την προώθηση του κρυπτονομίσματος του EthereumMax μέσω Instagram.

Η influencer, όπως και αρκετές ακόμη διασημότητες στις ΗΠΑ, διαφήμιζαν πέρυσι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να κοινοποιήσουν ότι πληρώθηκαν για την προώθησή τους. Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, η Καρντάσιαν δέχθηκε 250.000 δολάρια για μία ανάρτηση.

Η Καρντάσιαν συμφώνησε επίσης να συνεργαστεί με τις αρχές στη σχετική έρευνα που έχει ξεκινήσει και δεσμεύτηκε να μην προωθήσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως η influencer ούτε δέχτηκε ούτε και απέρριψε τις κατηγορίες. Πέρυσι, είχε δεχθεί δριμεία κριτική έπειτα από μία συγκεκριμένη ανάρτηση στο Instagram, με την οποία ρωτούσε τους εκατομμύρια ακολούθους της «Σας αρέσουν τα crypto; Αυτή δεν είναι οικονομική συμβουλή, απλώς μοιράζομαι ό,τι μου είπαν οι φίλοι μου για το κρυπτονόμισμα Ethereum Max».

Οι επενδυτές του κρυπτονομίσματος άσκησαν αγωγή εναντίον της και κατά άλλων διασημοτήτων που προώθησαν το συγκεκριμένο token, κατηγορώντας τους για τεχνητή διόγκωση της αξίας του περιουσιακού στοιχείου.

Η Καρντάσιαν συμφώνησε να πληρώσει 260.000 δολάρια, δηλαδή την πληρωμή που δέχτηκε συν τόκους και επιπλέον 1 εκατ. δολάρια ως πρόστιμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments