Πολιτική

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες – Εμείς τους σώζουμε

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες – Εμείς τους σώζουμε

Πηγή Φωτογραφίας: japantimes

Μάλιστα υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού»

Μία επανάληψη των εξωφρενικών ισχυρισμών του κατά τα “πρότυπα” της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας, επανήλθε με ανυπόστατες κατηγορίες για «θάψιμο» αθώων στο Αιγαίο από τα ελληνικά φέρι μποτ, και με επιθέσεις εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με το “βλέμμα” στραμμένο στη συνύπαρξη του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην Πράγα ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει τις προθέσεις του εξαπολύοντας επιθέσεις προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ίδια εκδήλωση δεν μπόρεσε να κρύψει για μία ακόμη φορά την ενόχλησή του για τις αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ. «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Για ποιο πράγμα ζητά βοήθεια; Εναντίον της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» δήλωσε απειλητικά ο Ερντογάν.

Λίγες ώρες πριν, ο Έλληνας πρωθυπουργός σε άλλο κλίμα, επιχειρούσε να βάλει φρένο στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής στις «ανιστόρητες  ορέξεις και απειλές», οι οποίες όπως είπε «συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Ενώ με αφορμή τη νέα παραχάραξη της Τουρκίας με βάση το έκνομου τουρκολυβικό μνημόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέτεινε την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας και τις ισχυρές συμμαχίες της, χαρακτηρίζοντας «Ατσαλινές ασπίδες» τις ένοπλες δυνάμεις μας και τους ισχυρούς συμμάχους της Ελλάδας υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της».

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αμερικανούς βουλευτές

Στο πλαίσιο αυτό, αδιάλειτπη είναι η διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού και των εμπρηστικών προκλήσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει το ζήτημα στη διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ,με την οποία συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη. Τόνισε, δε, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments