Πολιτική

Καραμανλής: Το μετρό του Πειραιά ανοίγει τη Δευτέρα – Δεν κάνουμε εγκαίνια με μουσαμάδες

Καραμανλής: Το μετρό του Πειραιά ανοίγει τη Δευτέρα – Δεν κάνουμε εγκαίνια με μουσαμάδες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για την παράδοση νέων σταθμών του μετρό, την πορεία των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και για το κυκλοφοριακό  αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής

Για την παράδοση νέων σταθμών του μετρό, την πορεία των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και για το κυκλοφοριακό  αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.  «Ξέρετε, σύμφωνα με αρκετές μελέτες που έχουν γίνει Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ευρώπης, το πρόβλημα της κίνησης δεν είναι τόσο έντονο. Δηλαδή, αν συγκρίνουμε την Αθήνα με άλλες μεγαλουπόλεις, έχουμε ακόμα ένα πολύ μικρό περιθώριο, το οποίο όμως κλείνει επικίνδυνα. Και όλα αυτά τα έργα τα οποία συζητάμε, είτε είναι υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, είτε είναι επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, είτε είναι η επέκταση στη Ραφήνα, είναι τα λεγόμενα έργα Αττικής που είναι απαραίτητα να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, διότι αλλιώς, ειδικά με το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που γίνεται στο Ελληνικό, η Αττική θα φρακάρει.

Επομένως πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα, από τη μια να κάνουμε τα πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα, τα οποία τα έχουμε ήδη δρομολογήσει και ακόμα πρέπει να ενισχύσουμε τα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως είναι το τραμ, όπως είναι το μετρό. Τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, πάμε να κάνουμε το αυτονόητο σε αυτή τη χώρα, δηλαδή να συνδέσουμε το λιμάνι με το αεροδρόμιο». Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια με μουσαμάδες τα εγκαίνια των σταθμών μετρό στον Πειραιά θα γίνουν τη Δευτέρα. Με το που θα πάμε και θα εγκαινιάσουμε το μετρό του Πειραιά, ακριβώς την ίδια στιγμή θα ανοίξει σε όλο το επιβατικό κοινό».

Τα έργα σε Εξάρχεια και Κολωνάκι για την επέκταση του μετρό

«Κάνουμε έναν καλλωπισμό όλων των σταθμών, δηλαδή εκεί που υπάρχουν τα εργοτάξια. Διότι, ξέρετε, είναι απαράδεκτη η εικόνα και για τους κατοίκους του Κολωνακίου και για τους κατοίκους των Εξαρχείων και στην Ακαδημίας να στήνονται εργοτάξια. Και αυτά τα εργοτάξια θα μείνουν αρκετό καιρό μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα και να βλέπουν λαμαρίνες. Εάν πάτε λοιπόν σήμερα στα Εξάρχεια και δείτε το καλλωπισμό που έχει γίνει γύρω από το εργοτάξιο, θα δείτε κάτι διαφορετικό. Αυτό γίνεται τώρα και στο και στο Κολωνάκι. Έχουμε συνεργαστεί με διάφορους φορείς, με τη Σχολή Καλών Τεχνών, έτσι ώστε να μην δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει ένα εργοτάξιο με λαμαρίνες. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, όταν γίνεται ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο υποδομής, υπάρχει μία αναστάτωση στην πόλη αυτή τη στιγμή».

«Τέλος του 2023, έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης»

«Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουμε δοκιμαστικά δρομολόγια στα 9 από τα 12 χιλιόμετρα της γραμμής» είπε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι το μετρό τέλος του 2023 θα είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments