Πολιτική

Οικονόμου: Δικαίωση Μητσοτάκη η επιστολή Φον ντερ Λάιεν

Οικονόμου: Δικαίωση Μητσοτάκη η επιστολή Φον ντερ Λάιεν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για υιοθέτηση των προτάσεων του κ.Μητσοτάκη ώστε να να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση από τη δικαίωση των πρωτοβουλιών του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για υιοθέτηση των προτάσεων του κ.Μητσοτάκη ώστε να να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments