Διεθνή

Ενεργειακή κρίση: Πιθανά τρίωρα blac out στη Βρετανία αν “ξεμείνει” από φυσικό αέριο

Ενεργειακή κρίση: Πιθανά τρίωρα blac out στη Βρετανία αν “ξεμείνει” από φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: oaklins

Η προοπτική των διακοπών ρεύματος έρχεται καθώς η πρωθυπουργός Λιζ Τρας κάλεσε την Πέμπτη την Ευρώπη να διατηρήσει τις εξαγωγές ενέργειας σε ροή κατά τη διάρκεια του χειμώνα

 Η Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τρίωρες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις αυτόν τον χειμώνα, εάν δεν μπορεί να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρώπη και αγωνίζεται να προσελκύσει αρκετές εισαγωγές φυσικού αερίου για να τροφοδοτήσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με αέριο, προειδοποίησε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η προοπτική των διακοπών ρεύματος έρχεται καθώς η πρωθυπουργός Λιζ Τρας κάλεσε την Πέμπτη την Ευρώπη να διατηρήσει τις εξαγωγές ενέργειας σε ροή κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είναι πιθανό να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση αφού προηγουμένως απέκλεισε το ενδεχόμενο συσσώρευσης ενέργειας στη Βρετανία.

Χώρες σε όλη την Ευρώπη καταρτίζουν χειμερινά σχέδια έκτακτης ανάγκης κατά της διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθιέρωση δελτίων και περιορισμό των εξαγωγών ενέργειας σε άλλες χώρες.

Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και τα ζητήματα συντήρησης με αρκετούς γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς, έχουν αυξήσει τον κίνδυνο η Βρετανία να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται ή τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που συνήθως λαμβάνει από χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες. .

«Στην απίθανη περίπτωση που βρισκόμασταν σε αυτήν την κατάσταση, θα σήμαινε ότι ορισμένοι πελάτες θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς ρεύμα για προκαθορισμένες περιόδους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας – γενικά αυτό θεωρείται ότι είναι για διάρκεια ωρών», σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ESO) .

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε σε απάντηση ότι ήταν σίγουρη για την εξασφάλιση τροφοδοσίας ρεύματος για τον χειμώνα.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα ασφαλές και ποικίλο ενεργειακό σύστημα. Είμαστε σίγουροι για τα σχέδιά μας να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα των σεναρίων αυτό το χειμώνα”, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη θέση, έχουμε θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, δείχνοντας τα αποθέματα φυσικού αερίου της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα, τις εισαγωγές από εταίρους όπως η Νορβηγία και τις καθαρές πηγές ενέργειας.

Μια ξεχωριστή αξιολόγηση κινδύνου από τη βρετανική κυβέρνηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού της με φυσικό αέριο πληρούσε τα πρότυπα που απαιτούνται από τη νομοθεσία.

Η ανάλυσή της ανέφερε ότι η υποδομή θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση φυσικού αερίου σε όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού εξαιρετικής ζήτησης που προκαλείται από έντονες καιρικές συνθήκες και της αστοχίας του μεγαλύτερου μεμονωμένου τμήματος υποδομής στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments