Διεθνή

Ερντογάν: «Εγώ δεν θα πέσω στο επίπεδο του Μητσοτάκη»

Ερντογάν: «Εγώ δεν θα πέσω στο επίπεδο του Μητσοτάκη»

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από τούρκους δημοσιογράφους αν υπήρξε συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από τούρκους δημοσιογράφους αν υπήρξε συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δείπνο της Πράγας. «Δεν ξέρει από πρωτόκολλο ο Μητσοτάκης. Ήμουν ένας από τους κυρίους ομιλητές, ολοκλήρωσα την ομιλία μου, εκείνος σηκώθηκε και επιχείρησε να μού απαντήσει. Εγώ να απαντήσω σε αυτά που είπε; Ο πρόεδρος της Τουρκίας να πέσει σε αυτό το επίπεδο; Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν, κανένας δεν χειροκρότησε» ισχυρίστηκε.

Όμως, όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, διάλογος των δύο ηγετών υπήρξε, έστω και έμμεσος, παρότι ο τούρκος πρόεδρος επιδίωκε να τον αποφύγει.  «Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι απειλεί την Τουρκία, το τουρκικό σχέδιο ήταν να φύγει για συνέντευξη Τύπου για να μην ακούσει απάντηση…» Όμως ο έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε:  «Λες ότι απειλώ τη χώρα σου, αλλά πρωί μεσημέρι βράδυ υπάρχουν τούρκικες απειλές για την ελληνική κυριαρχία, τα νησιά για την Κύπρου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης στον Ερντογάν: «Ότι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο»

Μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξιστόρησε την αντίδρασή του στις προκλήσεις Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών. «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καταγράφηκε στην κάμερα.

Ερντογάν και Μητσοτάκης βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Μάλιστα, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος όδευε να πάρει τη θέση του ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομιλούσε με τον Ισπανό ομόλογό του και δεν έστρεψε καν το κεφάλι του προς την πλευρά Ερντογάν. Ομοίως κι εκείνος έπραξε το ίδιο, ενώ αγνόησε Αναστασιάδη και Μακρόν παρότι πέρασε σε απόσταση αναπνοής από μπροστά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments