Ελλάδα

Κύθηρα: Νεκροί άλλοι 6 μετανάστες από το ναυάγιο – Σε σπηλιά στρέφονται οι έρευνες

Κύθηρα: Νεκροί άλλοι 6 μετανάστες από το ναυάγιο – Σε σπηλιά στρέφονται οι έρευνες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η επόμενη φάση της επιχείρησης, θα γίνει την Κυριακή με τους δύτες να ερευνούν σπηλιά που απέχει πέντε μέτρα από το σημείο του ναυαγίου

Άλλοι έξι άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί από το ναυάγιο στα Κύθηρα, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών ερευνών, καθώς έπεσαν οι άνεμοι που έπνεαν με ένταση ακόμα και 10 μποφόρ.

Οι σοροί μεταφέρονται στο νεκροτομείο Καλαμάτας. Η επόμενη φάση της επιχείρησης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής με τους δύτες να ερευνούν σπηλιά που απέχει πέντε μέτρα από το σημείο του ναυαγίου.

Στο ιστιοφόρο σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα.

Από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης έπεσε σε βράχια, ημιβυθίστηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς, είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι ενημερώνονται, ενώ καλούνται για το δύσκολο έργο της αναγνώρισης.

Ήδη έχει συλληφθεί άντρας από τη Συρία, ο οποίος τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά. Εκτιμάται ότι ο δεύτερος διακινητής συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments