Αθλητισμός

Η καθοριστική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα της Μπαρτσελόνα…

Η καθοριστική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα της Μπαρτσελόνα…

Πηγή Φωτογραφίας: Fosonline

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό, είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες σε διάφορες καταστάσεις και το πρώτο δείγμα κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο ήταν άκρως θετικό από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στην πρεμιέρα του στη Euroleague ένα σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη, που στην «οικονομία» της βαθμολογίας στο τέλος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα με 80-70 και με σχετική άνεση, χωρίς μάλιστα να πιάσουν οι παίκτες που πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό, είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες σε διάφορες καταστάσεις και το πρώτο δείγμα κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο ήταν άκρως θετικό από τον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να δώσει συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα, ξεκάθαρους ρόλους και έχει την τύχη να έχει τον βασικό περσινό κορμό του και να έχει ενισχυθεί με τα κατάλληλα εργαλεία για το μπάσκετ που θέλει να παίξει.

Οι Πειραιώτες απέδειξαν ότι έχουν μεγάλο βάθος φέτος και το πιο σημαντικό ότι μπορούν να «φτιάξουν» πρωταγωνιστές. Μπορεί τα πρώτα «βιολιά» να είναι παίκτες όπως ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Κώστας Σλούκας, όμως ο Ολυμπιακός έχει τόσο ποιοτικό ρόστερ, που μπορεί ανάλογα τις περιστάσεις να βγουν μπροστά σε κάθε παιχνίδι διαφορετικοί παίκτες.

Για παράδειγμα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τη διαφορά την έκανε ο Μουσταφά Φαλ, ο Κώστας Σλούκας και ο Τόμας Γουόκαπ, όμως στη Βαρκελώνη ήταν τρομερός ο Σάσα Βεζένκοφ (έκανε νταμπλ-νταμπλ και στο Σούπερ Καπ) αλλά και οι Τζόελ Μπολομπόι και φυσικά Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να «πνίξει» την Μπαρτσελόνα πολύ απλά γιατί μοιράστηκε ο χρόνος, με αποτέλεσμα να είναι φρέσκοι όσοι αγωνίζονταν. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο του φετινού Ολυμπιακού, μαζί με το γεγονός ότι ο Μπαρτζώκας είχε τη δυνατότητα να εναλλάσσει παίκτες που δεν απέδωσαν, όπως ο ΜακΚίσικ, ο Φαλ και ο Παπανικολάου.

Από εκεί και πέρα, η πίεση στην μπάλα με Γουόκαπ, Κάνααν, Λαρεντζάκη, Σλούκα δυσκόλεψε πολύ τα αντίπαλα γκαρντ, που είναι και η αιχμή του δόρατος της Μπαρτσελόνα, ενώ η τρομερή κυκλοφορία στην επίθεση είναι αυτή που «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι. Στο επιθετικό κομμάτι ο Ολυμπιακός βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ χάρη σε αυτό και κατάφερε να ευστοχήσει, με τον Λαρεντζάκη να είναι ο πρωταγωνιστής.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι διάβασαν όλα τα miss match στην επίθεση, που έφερε και την ανισορροπία στην άμυνα των μπλαουγκράνα και τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει η μπάλα, ενώ στην άμυνα ακόμη και στις αλλαγές ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει. Πολύ απλά γιατί έχει τα «εργαλεία» και τα κορμιά για να το κάνει (εξαίρεση λόγω ύψους ο Κάνααν, που όμως είναι πολύ δυνατό κορμί και προσέφερε πολλές λύσεις με την πίεση στην μπάλα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments