Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Σολτς: “Ανεύθυνες” οι πυρηνικές απειλές του Κρεμλίνου

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Σολτς: “Ανεύθυνες” οι πυρηνικές απειλές του Κρεμλίνου

Πηγή Φωτογραφίας: reutres

Η τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας σχεδόν μιας ώρας επικεντρώθηκε στις προετοιμασίες για τις επερχόμενες συναντήσεις της Ομάδας των Επτά και της Ομάδας των 20

Ως “ανεύθυνες” χαρακτήρισαν τις πυρηνικές απειλές του Κρεμλίνου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν , σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή ενώ συμφώνησαν πως είναι «ένα σοβαρό λάθος»η μερική επιστράτευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας σχεδόν μιας ώρας επικεντρώθηκε στις προετοιμασίες για τις επερχόμενες συναντήσεις της Ομάδας των Επτά και της Ομάδας των 20 που θα εξετάσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνέπειες, ανέφερε η δήλωση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην αποδεχτούν ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία, κάνοντυας λόγο για μαζική παραβίαση των αρχών του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Συμφώνησαν ότι η μερική επιστράτευση της Ρωσίας έδειξε το «πικρό τίμημα» που έπρεπε να πληρώσουν οι Ρώσοι για τους λάθος υπολογισμούς του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Επέκριναν τις τελευταίες πυρηνικές απειλές της Μόσχας ως ανεύθυνες και συμφώνησαν ότι ένα τέτοιο βήμα θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο θέμα των επιθέσεων στους αγωγούς Nord Stream, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η δολιοφθορά σε υποδομές ζωτικής σημασίας θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments