Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Στο Κάιρο το επόμενο κρίσιμο ραντεβού της Ελλάδας

Ελληνοτουρκικά: Στο Κάιρο το επόμενο κρίσιμο ραντεβού της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Αιγύπτιος ομόλογός του αναμένεται να καταγγείλουν από κοινού το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ως κράτος- ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο εμπεδώνεται η Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα, μετά την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο της Πράγας και τον θερμό διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η Αθήνα μπορεί να παραμένει ανοικτή στο διάλογο, αλλά δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στις αναθεωρητικές διαθέσεις της Άγκυρας», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Αν η Τουρκία θέλει πραγματικά να έχει -όπως ισχυρίζεται- μία παραγωγική και ουσιαστική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία σχέση που και εμείς θα τη θέλαμε, θα πρέπει πια να έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει πορεία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ν. Δένδιας – Κρίσιμες συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σ. Σούκρι

Στο μεταξύ στο Κάιρο βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και στις 14:00 ώρα Ελλάδας το μεσημέρι Κυριακής αναμένονται οι κοινές δηλώσεις του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, όπου θα καταγγείλουν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν μιλά για ακόμα μια προβοκατόρικη ενέργεια της Τουρκίας, ζητώντας κυρώσεις.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους και να ξεκαθαρίσουν ότι αν η Τουρκία υπερβεί συγκεκριμένες γραμμές και παραβιάσει την ΑΟΖ μιας χώρας θα υπάρξουν επώδυνες οικονομικές ποινές υπό τη μορφή κυρώσεων».

N. Παναγιωτόπουλος: “Δεν κάνουμε διαγωνισμό ατάκας με τους λαλίστατους γείτονες”

Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης, ο υπουργός Άμυνας στέλνει μήνυμα στην Άγκυραα. «Οι λαλίστατοι γείτονες επιλέγουν να μιλάνε πολύ. Εμείς δεν παρακολουθούμε τον ρυθμό τους, δεν κάνουμε διαγωνισμό ατάκας, επιθετικής και εχθρικής»δήλωσε και τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν πάρα πολύ καλά να κάνουν την δουλειά τους».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, στο όποιο κάλεσμα της Πατρίδας, επισημαίνει από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών για θέματα Ευρώπης συναντήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι υπογράμμισαν τη στενή συμμαχική και εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και διεθνών οργανισμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments