Διεθνή

Κρεμλίνο: Πιθανή συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν – Τι θα συζητήσουν

Κρεμλίνο: Πιθανή συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν – Τι θα συζητήσουν

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Πούτιν και Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθούν το Καζακστάν αυτή την εβδομάδα

 Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν μια τουρκική πρόταση να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα για την προοπτική διαπραγματεύσεων με τη Δύση στην Τουρκία, αλλά δεν απέκλεισε ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να το συζητήσει με τον Ερντογάν.

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθούν το Καζακστάν αυτή την εβδομάδα.

Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας για την επτάμηνη εισβολή της στην Ουκρανία εξακολουθούν να αυξάνονται, με τη Μόσχα να εξαπολύει πυραυλικά πλήγματα σε ολόκληρη την Ουκρανία τη Δευτέρα ως απάντηση στην έκρηξη του Σαββατοκύριακου που κατέστρεψε σοβαρά τη γέφυρα της Κριμαίας.

Η Τουρκία, η οποία έχει στενές σχέσεις τόσο με τη Μόσχα, όσο και με το Κίεβο, θεωρείται πιθανός μεσολαβητής στη σύγκρουση και τον Ιούλιο βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών που ήταν αποκλεισμένα στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ερντογάν προέτρεψε τον Πούτιν να μειώσει τις εντάσεις και τον Σεπτέμβριο κάλεσε τη Μόσχα να δώσει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις άλλη μια ευκαιρία.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Κυριακή ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διαπραγματευτούν το τέλος του πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments