Διεθνή

Πούτιν: Στη δίνη της διεθνούς κατακραυγής

Πούτιν: Στη δίνη της διεθνούς κατακραυγής

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera/pravda

Έτσι, ενώ ο Ρ. Καντίροφ παροτρύνει τον Ζελένσκι «να πάψει να κλαίει σαν απόβρασμα και να αρχίσει να τρέχει»,  η διεθνής κοινότητα υψώνει το ανάστημά της απέναντι στις νέες στρατιωτικές επιθέσεις

Την ώρα που το «εκλεκτό τέκνο» του Β. Πούτιν και διορισμένος επικεφαλής της Τσετσενίας, Ρ. Καντίροφ, ειρωνεύεται με ύφος καφενείου τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι, ένα πελώριο κύμα διεθνούς αποδοκιμασίας εκδηλώνεται κατά του δικτάτορα του Κρεμλίνου, ο οποίος οδηγείται και πάλι στην παγκόσμια απομόνωση.

Έτσι, ενώ ο Ρ. Καντίροφ παροτρύνει τον Ζελένσκι «να πάψει να κλαίει σαν απόβρασμα και να αρχίσει να τρέχει»,  η διεθνής κοινότητα υψώνει το ανάστημά της απέναντι στις νέες στρατιωτικές επιθέσεις που εξαπολύει ο, απομονωμένος πλέον, Πρόεδρος της Ρωσίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές ετούτες, οι αντιδράσεις διαδέχονται, η μία την άλλη.

ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση

Πιο συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ επιδοκιμάζει, διά του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτνμπεργκ, «τις φρικιαστικές και αδιάκριτες επιθέσεις της Ρωσίας σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για να αντεπιτεθεί ενάντια στην επιθετικότητα του Κρεμλίνου για όσο διάστημα χρειαστεί».

Για βαρβαρότητα και τρόμο, κάνει λόγο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η Πρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει ότι «είμαστε συγκλονισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις άγριες επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας. Η Ρωσία του Πούτιν έδειξε και πάλι στον κόσμο τι πρεσβεύει: βαρβαρότητα και τρόμο. Ξέρω ότι οι Ουκρανοί θα παραμείνουν δυνατοί. Θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί, με όλα τα μέσα που έχουμε».

Γερμανία, G7

Η Γερμανία καταδίκασε τη θηριωδία, δεσμεύθηκε για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας, ενώ διαφαίνεται έκτακτη σύνοδος των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών, G7.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα πρώτα τέσσερα συστήματα αεράμυνας IRIS-T SLM στην Ουκρανία. Αυτά τα συστήματα θα φτάσουν στην Ουκρανία «εντός ημερών». Η ανακοίνωση του Βερολίνου ήρθε την ημέρα που η Ρωσία επιτέθηκε σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, σκοτώνοντας αμάχους.

Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας τόνισε ότι «νέες πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις κατέστησαν σαφές πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθούν γρήγορα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τρομοκρατούν αρχικά τον άμαχο πληθυσμό. Ως εκ τούτου, τους υποστηρίζουμε με αντιαεροπορικά όπλα».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε, επίσης, με τον Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντάς τον για την υποστήριξη του Βερολίνου και άλλων κρατών της G7.

Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε: «Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας που ασκεί την προεδρία της G7 για επείγουσα συνεδρίαση της Ομάδας των G7».

Οι ευρωπαϊκές χώρες επιδοκιμάζουν τη Μόσχα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας χαρακτήρισε τις πυραυλικές επιθέσεις «πράξη βαρβαρότητας και έγκλημα πολέμου», προσθέτοντας: «Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Στεκόμαστε δίπλα σου Ουκρανία!».

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, δηλώνοντας ότι οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον αμάχων ήταν «απαράδεκτες» και «επίδειξη αδυναμίας από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και όχι δύναμης».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο Β. Ζελένσκι και εξέφρασε την προσήλωση της Γαλλίας στην ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικού υλικού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας, η οποία μοιράζεται σύνορα με τη δυτική Ουκρανία και έχει τη δική της περιοχή γης προσαρτημένη από τη Ρωσία (Υπερδνειστερία), δήλωσε ότι αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι κρουζ που στόχευαν την Ουκρανία διέσχισαν τον εναέριο χώρο της. Η Μολδαβία κάλεσε τον απεσταλμένο της Μόσχας στη χώρα για να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την παραβίαση.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «ο βομβαρδισμός του Κιέβου και πολιτικών στόχων σε πολλές άλλες πόλεις είναι μια καταδικαστέα πράξη από τη Ρωσία. Είναι μια απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας που ενισχύει την αποφασιστικότητα του Βελγίου να στηρίξει τον λαό της Ουκρανίας και να χαιρετίσει τη θαρραλέα στάση του για ένα ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος».

Λευκορωσία: στόχος στρατιωτικής επίθεσης ευρωπαϊκών χωρών;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η Λευκορωσία πρόκειται να αποτελέσει τον στ΄χο στρατιωτικής επίθεσης από χώρες της Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά, διακινείται η είδηση, σύμφωνα με την οποία  η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ουκρανία είναι έτοιμες να επιτεθούν στους Λευκορώσους, ο πρόεδρος των οποίων δήλωσε ότι «η εκπαίδευση στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία μαχητών, συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων ριζοσπαστών, για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτική εξέγερση στη χώρα, μετατρέπεται σε άμεση απειλή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments