Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Γρίφος” η στάση της Ινδίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Γρίφος” η στάση της Ινδίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Πηγή Φωτογραφίας: swedenabroad

Κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας,

Η Ινδία δεν θα ανακοινώσει εκ των προτέρων τι θα ψηφίσει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην οποία θα συζητηθεί σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο Ινδός υπουργός Σουμπραμανιάν Τζαϊσανκάρ.

«Για λόγους προνοητικότητας και πολιτικής, δεν ανακοινώνουμε πώς θα ψηφίσουμε εκ των προτέρων», περιορίστηκε να πει ο κ. Τζαϊσανκάρ ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Πένι Γουόνγκ, την Αυστραλή ομόλογό του, στην Καμπέρα.

Η Γενική Συνέλευση αναμένεται να εξετάσει το σχέδιο ψηφίσματος αύριο Τρίτη ή μεθαύριο Τετάρτη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Ρωσία άσκησε το βέτο που διαθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν κατατέθηκε προς ψήφιση ταυτόσημο κείμενο που καταρτίστηκε από τις ΗΠΑ και την Αλβανία στα τέλη του Σεπτεμβρίου για να καταδικαστεί η προσάρτηση. Η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γκαμπόν απείχαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments