Διεθνή

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι «χρησιμοποιεί ανθρώπους ως όπλα»

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι «χρησιμοποιεί ανθρώπους ως όπλα»

Πηγή Φωτογραφίας: BBC/Eurokinissi

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να υποκινήσει τη διαίρεση στη Δύση μέσω των προσφύγων

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να υποκινήσει τη διαίρεση στη Δύση μέσω των προσφύγων, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να επεκτείνει έναν ιδιότυπο, έναν «υβριδικό πόλεμο».

Αυτός ο υβριδικός πόλεμος δεν είναι, βέβαια, ο συμβατικός πόλεμος των παραδοσιακών όπλων, αλλά λαμβάνει τη μορφή, σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας,  της  ενέργειας και της σύστοιχης ενεργειακής απειλής εκ μέρους του Κρεμλίνου, το οποίο είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί ακόμη και τους μετανάστες σαν μέσα για την επίτευξη του στόχου της διάσπασης και της διάβρωσης του δυτικού κόσμου.

Από το βήμα του Συνεδρίου των Πρασίνων, οι οποίοι συγκροτούν, μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες και το φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, την κυβερνητική πλειοψηφία, η Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο με όπλα, γίνεται επίσης με ενέργεια, και για το ενεργειακό ζήτημα βρήκαμε μια απάντηση. Αλλά θα γίνει επίσης με φόβο και διχασμό, και αυτό ακριβώς πρέπει να αποτρέψουμε».

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας πρόσθεσε ακόμη πως «σε αυτήν την κατάσταση είναι σαφές τι θα συμβεί στη συνέχεια, με τους πρόσφυγες και μη πρόσφυγες από την Ουκρανία… αλλά επειδή αυτός ο πόλεμος είναι υβριδικός, συμμετέχουν και άλλες χώρες».

Τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση «όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως όπλα», η οικολόγος Υπουργός είπε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Τσεχία και τη Σλοβακία για το θέμα αυτό.

Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες, η Γερμανία έχει προειδοποιήσει αναφορικά με το καθεστώς των ταξιδιωτών χωρίς βίζα από το Βελιγράδι.

Η Γερμανία έχει εκφράσει, επανειλημμένως, τις ανησυχίες της για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούν η  Σερβία και η Ουγγαρία και έχει κατηγορήσει την Ουγγαρία ότι εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν και την Σερβία ότι αρνείται να επικυρώσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσική Ομοσπονδία, αν και είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα μέλος της Ε.Ε., καθώς και ότι το Βελιγράδι ανέχεται να χρησιμοποιούν παράτυποι μετανάστες την Σερβία ως εφαλτήριο για να εισέλθουν παρανόμως στην Ε.Ε.

Είναι αθεμελίωτες οι ανησυχίες του ΥΠΕΞ της Γερμανίας;

Σημειώνουμε ότι η Γερμανία δέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης του 2015. Η παράνομη μετακίνηση μεταναστών έσπειρε διχόνοιες ανάμεσα στις οικονομίες και τις οικονομίες της Ευρώπης. Οι αμφιβολίες μεταξύ σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων οδήγησαν τελικά στην είσοδο του ακροδεξιού κόμματος (AfD) στο κοινοβούλιο.

Επιπρόσθετα, η Ουγγαρία τηρεί, πράγματι, μια φιλορωσική και φιλοπουτινική στάση, από τη στιγμή κατά την οποία ο Βίκτορ Όρμπαν έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Β. Πούτιν και διεξάγει εθνική διαβούλευση αναφορικά με τις ευθύνες που, δήθεν, φέρουν τα κεντρικά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και την συνεπαγόμενη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Η Υπουργός Εξωτερικών διατυπώνει σοβαρές αιτιάσεις όταν, κατ’ ουσίαν, ομιλεί για ρωσικό δάκτυλο υποκίνησης και εμπλοκής της Μόσχας στις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες φθάνουν στην Ευρώπη. Οφείλει, όμως, να μπορεί να αποδείξεις αυτές τις αιτιάσεις. Αυτό το έπραξε και συνεχίζει να το πράττει, κατ’ αναλογία, η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία. Αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και από την Α. Μπέρμποκ, η οποία είναι – ας μην το ξεχνάμε – η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments