Οικονομία

Ντίζελ κίνησης: Παράθυρο από Σκρέκα για νέα επιδότηση

Ντίζελ κίνησης: Παράθυρο από Σκρέκα για νέα επιδότηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όπως δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε

Για την ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε σήμερα (15/10) ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας αλλά και στο επίδομα θέρμανσης και πετρελαίου. Όπως δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου». Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Τι δήλωσε και ο πρωθυπουργός για το ντίζελ κίνησης

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Αυτό στο ντίζελ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Παντού στην Ευρώπη οι τιμές του ντίζελ έχουν αυξηθεί περισσότερο από της βενζίνης. Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Ας συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα, ότι ευθύνεται για τα πάντα στον κόσμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μας απασχολεί το ζήτημα. Πράγματι οι αυξήσεις στο ντίζελ θα αυξήσουν το κόστος των προϊόντων. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για μέτρα της κυβέρνησης που δημιουργούν «ευτράπελα» αναφέροντας χαρακτηριστικά την κατάργηση της επιδότησης του ντίζελ κίνησης στην αντλία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Λαμβάνετε αποφάσεις που δημιουργούν ευτράπελα. Πήρατε την επιδότηση από το ντίζελ, αφού δεν φορολογήσατε πόρους, για να επιδοτήσετε το πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρσι το ντίζελ είχε 1,4 και φέτος 2,1. Πρωτοφανές. Πού είναι το ντίζελ κίνησης πιο ακριβό από το πετρέλαιο; Με το ντίζελ κίνησης κινείται ο επιχειρηματίας που μεταφέρει προϊόντα. Κάνει πιο συμφέρουσα τη μεταφορά με ΙΧ παρά με επαγγελματικό αυτοκίνητο. Δεν είναι ευτράπελο αυτό;».

Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο κίνησης πήρε την ανιούσα από 1η Οκτωβρίου που διεκόπη από το υπουργείο Οικονομικών η οριζόντια επιδότηση στην αντλία με 12 λεπτά ανά λίτρο ή 15 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments