Πολιτική

«Ντροπή για τον πολιτισμό οι 92 μετανάστες στον Έβρο»

«Ντροπή για τον πολιτισμό οι 92 μετανάστες στον Έβρο»
Η απάνθρωπη εικόνα 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα της πατρίδας με την Τουρκία στον Έβρο

Ντροπιαστικό θέαμα, που ποδοπατά κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η εικόνα 92 μεταναστών στα σύνορα της πατρίδας με την Τουρκία στον Έβρο.

Στο μέρος έσπευσαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή τους και να διαφυλάξουν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους, απέναντι στην κυνική χρήση τους από τις αρχές της γειτονικής Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, οι οποίοι διέσωσαν τους 92 παράτυπους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε αυτήν την εικόνα ντροπής για την Τουρκία και για το καθεστώς της, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, να κάνει λόγο για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο», σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο τονίζει ότι «η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

Στο σημείο αυτό, σημειώνεται ότι ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε χθες την αρμόδια Επίτροπο για τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργεί η τουρκική πλευρά μέσα από την παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Το σκανδαλώδες ζήτημα και η προκλητική και απάνθρωπη συμπεριφορά της Τουρκίας προκάλεσαν και την αντίδραση του κ. Νότη Μηταράκη, Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για ντροπή για τον πολιτισμό, σχετικά με τη συμπεριφορά που είχε η Τουρκία.

 «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες στους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments