Διεθνή

Η Ελλάδα έτοιμη για ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία

Η Ελλάδα έτοιμη για ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: cnnturk

"Χείρα βοηθείας" στην Τουρκία πρόσφερε η Ελλάδα για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στη γειτονική χώρα από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει «παρών» στο δράμα που βιώνει η τουρκική κοινωνία, μετά την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες εργαζόμενους.

Σε ανάρτησή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια για να βοηθήσει στην αναζήτηση επιζώντων».

Αργότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών παρενέβη, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του, αναφέροντας: «Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών μετά την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που θρηνούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου σε επιστολή μου στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου».

 Το «ευχαριστώ» του Τσαβούσογλου και ο τραγικός απολογισμός

    Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών με ανάρτησή του: «Σε ευχαριστώ αγαπητέ Νίκο για το συλλυπητήριο μήνυμά σου».

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βόρεια επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι 58 από τα 110 άτομα που εργάζονταν στο ορυχείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη απομακρύνθηκαν από τα σωστικά συνεργεία ή βγήκαν μόνοι τους.

«Η φωτιά είναι ακόμα εκεί, οι ανθρακωρύχοι και τα πληρώματα έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να μην αφήσουν τα αδέρφια τους εκεί», δήλωσε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε αργότερα ότι η φωτιά στο ορυχείο τέθηκε σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο, αλλά οι προσπάθειες για τον περιορισμό της συνεχίζονται μετά το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε 350 μέτρα κάτω από τη γη.

Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του συμβάντος, αλλά σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, η έκρηξη προκλήθηκε από μεθάνιο στο ορυχείο.

Σημειώνεται ότι, το 2014, περίπου 300 εργάτες σκοτώθηκαν στη χειρότερη καταστροφή εξόρυξης της Τουρκίας στη δυτική πόλη Σόμα, 350 χιλιόμετρα νότια της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments