Πολιτισμός

Frieze week 2022: Οι κορυφαίες εκθέσεις τέχνης που πρέπει να επισκεφτείτε στο Λονδίνο

Frieze week 2022: Οι κορυφαίες εκθέσεις τέχνης που πρέπει να επισκεφτείτε στο Λονδίνο

Πηγή Φωτογραφίας: Financial Times

Frieze week 2022: Τα καλύτερα shows που μπορείτε να δείτε στη βροχερή αλλά γοητευτική πόλη

Το να περιορίσει κανείς τη λίστα με τις εκθέσεις τέχνης που πρέπει να δει στο Λονδίνο δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμη και τους πιο «ήσυχους» σχετικά μήνες του καλλιτεχνικού ημερολογίου. Αλλά με τη Frieze 2022 σε πλήρη εξέλιξη, η σπουδαία τέχνη δεν είναι ποτέ σε έλλειψη. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις top εκθέσεις και art shows, που μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε – λάτρης και μη του θεσμού – αυτήν τη στιγμή στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Henri Gibb (@henrigibb)

Frieze Sculpture, The Regent’s Park

Σε επιμέλεια της διευθύντριας του Yorkshire Sculpture Park, Clare Lilley, το Frieze Sculpture περιλαμβάνει 19 διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Robert Indiana και ο Ugo Rondinone να παρουσιάζουν τα έργα τους, κάνοντας μια προσωρινή «κατάληψη» στο διάσημο Regent’s Park. Στα σημαντικότερα έργα περιλαμβάνονται το Dubito Ergo Cogito του Ron Arad, το οποίο διαμορφώθηκε με βάση το βάθρο του έργου του Rodin, The Thinker, και καλεί τους θεατές να πάρουν τη θέση του εμβληματικού γλυπτού. Στα must-see: η κόκκινη στοίβα με γιγαντιαία μαξιλάρια από υαλοβάμβακα του καλλιτέχνη Shaikha Al Mazrou από τα Εμιράτα και η σκάλα στον ουρανό του Ινδού γλύπτη NS Harsha, η οποία φαίνεται να έχει κατασκευαστεί από μπαμπού αλλά στην πραγματικότητα είναι από μπρούντζο.

Art & Armani Casa, Armani Casa

Νωρίτερα φέτος, η Armani Casa – γνωστή για τις εκλεπτυσμένες προτάσεις σε έπιπλα, αξεσουάρ και διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς και για το interior design για ξενοδοχεία και κατοικίες με την επωνυμία Armani, εισήλθε σε μια άλλη δημιουργική σφαίρα: την τέχνη, με ένα νέο έργο με τον εύστοχο τίτλο “Art & Armani Casa”. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Nick Vinson της Vinson & Co, το έργο (που παρουσιάζεται στη boutique Armani Casa) αναδεικνύει τα εμβληματικά κομμάτια από τη συλλογή του brand και τα συνδυάζει με σημαντικά έργα τέχνης και αντικείμενα, από αρχαία ρωμαϊκά μέχρι σύγχρονα έργα, που διασταυρώνονται με κορυφαία παραδείγματα του μοντερνισμού. «Αυτό το έργο είναι μια γιορτή της διαχρονικής αξίας της ομορφιάς, που αναδεικνύεται σε όλη της τη σαφήνεια από μια σειρά απροσδόκητων και εμπνευσμένων συνειρμών», τονίζει ο ίδιος ο Armani.

Amy Sherald: “The World We Make”, Hauser & Wirth

Η Αμερικανίδα ζωγράφος, Amy Sherald, παρουσιάζει μια σειρά από εντυπωσιακά πορτρέτα μικρών και μεγάλων διαστάσεων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της έκθεση μέχρι και σήμερα. Επαναπροσδιορίζοντας και δανειζόμενη από τις συμβάσεις της ιστορικής προσωπογραφίας, εισάγει στα έργα της εμβληματικά σύμβολα αρρενωπότητας, κουλτούρας και εξουσίας για να θέσει στο επίκεντρο τις εμπειρίες των Αφροαμερικάνων και των Queer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments