Ελλάδα

Ένωση Κρεοπωλών: Σε μερίδες αγοράζουν πλέον οι καταναλωτές το κρέας

Ένωση Κρεοπωλών: Σε μερίδες αγοράζουν πλέον οι καταναλωτές το κρέας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αύξηση 25-30% στις τιμές

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κτηνοτρόφων και του ζωικού κεφαλαίου μειώνεται και ότι συνεχώς κοπάδια οδηγούνται σε σφαγή, λόγω των τεράστιων εξόδων της παραγωγής. «Εναγωνίως ζητάμε βοήθεια, ενίσχυση. Αν στηριχθεί η κτηνοτροφία, θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να σταθεί. Χωρίς πρωτογενή τομέα πώς θα επιβιώσει μια χώρα;», τόνισε.

Αύξηση 25-30% στις τιμές

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, ανέφερε ότι οι τιμές, σε σύγκριση με πέρυσι, έχουν αυξηθεί από 25%-30% με κλιμακωτή αύξηση. Όπως εξήγησε, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να κάνουν οικονομία, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τα ψυγεία.

Ερωτηθείς για το πώς αντιδρούν οι καταναλωτές, ο κ. Ντεληφιλιππίδης είπε: «Οι καινούργιες συμπεριφορές των καταναλωτών είναι η μεριδοποίηση. Δεν μιλάμε για κιλά πλέον, μιλάμε για τεμάχια, δηλαδή πόσες μερίδες κρέας θέλει. Τα κιλά έχουν αρχίσει και χάνονται, ο κόσμος βασικά έχει τρομάξει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ψυχολογία του καταναλωτή είναι στα τάρταρα. «Αν ο καταναλωτής δεν έχει ψυχολογία και να έχει λεφτά δεν θέλει να τα χαλάσει», επισήμανε.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.