Διεθνή

«Φορτίστε τα πάντα» λέει στους Ουκρανούς η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

«Φορτίστε τα πάντα» λέει στους Ουκρανούς η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, Ukrenergo, κάλεσε τους πολίτες «να φορτίσουν τα πάντα» ως τις 07:00 σήμερα το πρωί καθώς αναμένονται διακοπές ρεύματος

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, Ukrenergo, κάλεσε τους πολίτες «να φορτίσουν τα πάντα» ως τις 07:00 σήμερα το πρωί καθώς αναμένονται διακοπές ρεύματος λόγω της καταστροφής πολλών ενεργειακών υποδομών από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Την  Τετάρτη ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν και πάλι εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο ενός κύματος πληγμάτων που έχει εξαπολύσει η Μόσχα μετά τις 10 Οκτωβρίου.

H Ukrenergo επισήμανε ότι διακοπές ρεύματος διάρκειας έως και τεσσάρων ωρών κάθε φορά ενδέχεται να επηρεάσουν όλη τη χώρα σήμερα και κάλεσε τους πολίτες να μαζέψουν νερό και να διασφαλίσουν ότι έχουν «ζεστές κάλτσες και κουβέρτες και αγκαλιές για την οικογένεια και τους φίλους τους». Τόνισε εξάλλου ότι θα πρέπει να έχουν φορτιστεί κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες, φακοί και εξωτερικοί φορτιστές μπαταρίας (power bank).

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν να χρησιμοποιούν φούρνους μικροκυμάτων, κλιματιστικά, ηλεκτρικές χύτρες ή καλοριφέρ από τις 07:00 ως τις 23:00. Την ώρα που οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε όλη την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, το Κίεβο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι ετοιμάζει έναν «μαζικό εκτοπισμό» των κατοίκων των περιοχών που πρόσφατα προσάρτησε και τη στρατολόγηση Ουκρανών πολιτών στον ρωσικό στρατό.

Τι είναι τα «drones καμικάζι» που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία;

Η Ρωσία εκτόξευσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη «καμικάζι» στην Ουκρανία τη Δευτέρα, χτυπώντας υποδομές ενέργειας και σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους στην πρωτεύουσα του Κιέβου. Οι Ουκρανοί τους έχουν ονομάσει «μοτοποδήλατα» για τον δυνατό θόρυβο που κάνουν οι κινητήρες τους, καθώς πετούν από πάνω.

Η Ουκρανία λέει ότι είναι ιρανικής κατασκευής επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 – περιπλανώμενα πυρομαχικά που ταξιδεύουν προς τον στόχο τους πριν πέσουν κατακόρυφα με ταχύτητα και εκραγούν κατά την πρόσκρουση. Το Κίεβο κινήθηκε για να διακόψει τις σχέσεις με το Ιράν λόγω της χρήσης τους.

Η Τεχεράνη αρνείται ότι προμήθευσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει. Η Ουάσιγκτον λέει ότι η άρνηση του Ιράν είναι ψέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments