Διεθνή

Με άρωμα επιστράτευσης η επίσκεψη Πούτιν σε κέντρο εκπαίδευσης

Με άρωμα επιστράτευσης η επίσκεψη Πούτιν σε κέντρο εκπαίδευσης

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η επίσκεψη αυτή του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έγινε σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης Ρώσων στρατευσίμων

Αιφνίδια επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν, την τελευταία ώρα, ορισμένα ρωσικά ενημέρωσης.

Η επίσκεψη αυτή του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έγινε σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης Ρώσων στρατευσίμων.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα του Πούτιν να επισκέπτεται ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, ντυμένος στα μαύρα, να πυροβολεί χρησιμοποιώντας ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή και να χαιρετίζει τους παρόντες στρατιώτες.

Επίσης, βιντεοσκοπήθηκε να συνομιλεί με τους αξιωματικούς, να τους σφίγγει τα χέρια και να τους εύχεται «καλή επιτυχία».

Σύμφωνα με ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, ο γενικός διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρακολούθησε σειρά πρακτικών ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων πυρκαγιάς, μηχανικής και ιατρικής εκπαίδευσης.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Κουζουγκέτοβιτς Σοϊγκού, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Β. Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τον ενημέρωσε για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

Το ζήτημα της επιστράτευσης

Σημειώνουμε πως περισσότερα από 200.000 άτομα έχουν επιστρατευθεί στον ρωσικό στρατό από τότε που ο Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη της κινητοποίησης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος ο Πούτιν έκανε πρόσφατα λόγο για επιστράτευση σε 300.οοο Ρώσους, από τους οποίους εμφανίσθηκαν τελικά ενώπιον των κατά τόπους στρατολογικών γραφείων 220.000

Την προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία η επίσκεψη σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης δεν πρέπει να εξετασθεί σε αφαίρεση από το ενδεχόμενο νέας επιστράτευσης, ενισχύουν και οι πρόσφατες δηώσεις του Ν. Πεσκόφ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων, μερικών επιστρατεύσεων.

Σε άλλη περίπτωση, δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο του επικοινωνιακού τεχνάσματος από τη μεριά του Κρεμλίνου, για περαιτέρω εκφοβισμό των αντιπάλων του και για τόνωση του εθνικού φρονήματος των Ρώσων πολιτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments