Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία υποψήφιοι: Οι 4 διεκδικητές της πρωθυπουργίας

Μεγάλη Βρετανία υποψήφιοι: Οι 4 διεκδικητές της πρωθυπουργίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τέσσερις υποψήφιοι αναμένεται να διεκδικήσουν την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία.

Τέσσερις υποψήφιοι αναμένεται να διεκδικήσουν την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος για να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρους, η οποία δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι παραιετείται, ανέφεραν οι Times. «Λαμβάνει εισηγήσεις και λέγεται ότι πιστεύει ότι είναι θέμα εθνικού συμφέροντος», ανέφερε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.

Σύμφωνα με το Sky News, o φιναλίστ για την ηγεσία των Τόρις, Rishi Sunak, και πρώην υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ, πολύ έτοιμος για τη δουλειά».

Η επικεφαλής των Κοινοτήτων Penny Mordaunt έχει επίσης «καταστήσει σαφές στις δημόσιες εμφανίσεις της ότι είναι έτοιμη για τη θέση». Και η Suella Braverman -η οποία παραιτήθηκε χθες από υπουργός Εσωτερικών- άσκησε έντονη κριτική στην Τρας κατά την παραίτησή της, σε μια κίνηση που πολλοί ερμηνεύουν ως έκφραση επιθυμίας να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Ρίσι Σουνάκ και η Πένι Μόρντοντ, που διεκδίκησαν την ηγεσία στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές φέτος, πιστεύεται ότι θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για την αντικατάσταση της Τρας.

Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία

Tην παραίτηση της από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε η Λιζ Τρας λιγότερο από δύο μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα. Σε διάγγελμα που έδωσε έξω από την πρωθυπουργική κατοικία ηΤρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον βασιλιά Κάρολο ότι θα παραιτηθεί. Όπως ανέφερε η Τρας υπήρξε συμφωνία να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές για την ηγεσία των Τόρις.

«Δεν μπορώ να υλοποιήσω την εντολή με την οποία εκλέχθηκα και γι’ αυτό παραιτούμαι. Θα παραμείνω στην θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του επόμενου ηγέτη των Τόρις» τόνισε η Τρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments