Ελλάδα

Θανάσης Βέγγος: Αναζητά την ελληνική πατέντα του εμβολίου

Θανάσης Βέγγος: Αναζητά την ελληνική πατέντα του εμβολίου

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ο Θανάσης Βέγγος και η ελληνική πατέντα εμβολίου

Η εταιρεία ταινιών Finos Film παραμένει δραστήρια στα social media, δημοσιεύοντας με πολύ χιούμορ μονταρισμένα video με υλικό από τις ταινίες της όπως και με το Θανάση Βέγγο.

Η τελευταία ανάρτηση είναι εμπνευσμένη από μια σκηνή της ταινίας «Διακοπές στο Βιετνάμ» (1971) και η λεζάντα λέει «Σε στάδιο κλινικών δοκιμών βρίσκεται η ελληνική πατέντα εμβολίου και μάλιστα από τον… Θανάση Βέγγο!».

Θανάσης Βέγγος: «Με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και με μίσησαν 3»

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες συνεντεύξεις του Θανάση Βέγγου (είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών ή του ενός χεριού) είναι γνωστό σε όλους – όπως είναι αλήθεια πως από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να μιλά σε δημοσιογράφους, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Όμως, δεν ήταν πάντα έτσι. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ’70 ο Βέγγος ανοιγόταν δημοσίως (σε όσους εκτιμούσαν τη δουλειά του) και μιλούσε με κάποια άνεση όχι μόνο για τα κινηματογραφικά σχέδιά του, μα και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, όπως και για άλλα θέματα.

Κάθε παράξενο πλάνο ή σκηνή (και από παραξενιές οι ταινίες του Βέγγου άλλο τίποτα) μπορεί να γυριζόταν πάμπολλες φορές, προκειμένου να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα.Ο Βέγγος, σαν τελειομανής, δεν άφηνε κανένα περιθώριο λάθους ή μισής δουλειάς να παρεισφρήσει στις ταινίες του. Μπορεί να πέρασε μία μόνο φορά από το τζάμι της εισόδου της πολυκατοικίας, στην οποία ήταν θυρωρός στον Παπατρέχα, αλλά μπορεί να γύρισε 20 φορές το πλάνο με το αληθινό ποντίκι να ισορροπεί στο μπράτσο του, όταν ο εκπαιδευτής Ζαννίνο του ζήτησε να κάνει «ποντίκι» στο Βοήθεια! Ο Βέγγος Φανερός Πράκτωρ 000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments