Διεθνή

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ένοπλη επίθεση στο μαυσωλείο Σαχ Σεράγ

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ένοπλη επίθεση στο μαυσωλείο Σαχ Σεράγ

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου DailyMail

Η επίθεση σημειώνεται την ίδια ημέρα που οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο στη μνήμη της 22χρονης Mahsa Amini

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σήμερα (26/10), σε επίθεση που σημειώθηκε στο μαυσωλείο Σαχ Σεράγ της πόλης Σιράζ, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι στις 17.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) τρεις ένοπλοι μπήκαν στο ιερό που βρίσκεται στην πόλη Σιράζ, στα νότια.

Σύμφωνα με το IRNA, οι δράστες ενήργησαν ως «τρομοκράτες Τακφίρι». Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από την Τεχεράνη για να περιγράψει τους σουνίτες εξτρεμιστές, όπως τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρακτορείο Mizan Online, που πρόσκειται στις δικαστικές αρχές του Ιράν, μετέδωσε ότι δύο από τους δράστες συνελήφθησαν, ενώ το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι πολλές γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών.

Η επίθεση σημειώνεται την ίδια ημέρα που οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο της κουρδικής πόλη Saqez, στη μνήμη της 22χρονης Mahsa Amini, ο θάνατος της οποίας έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες Ιρανούς.

“Η αστυνομία πυροβόλησε τους ανθρώπους  που συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο για την τελετή μνήμης του Mahsa… δεκάδες έχουν συλληφθεί”, είπε ο μάρτυρας. 

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA του Ιράν μετέδωσε ότι περίπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο, προσθέτοντας ότι το διαδίκτυο διεκόπη μετά από συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανθρώπων εκεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments