Αθλητισμός

Στο top 10 των πασέρ της ιστορίας της ΑΕΚ ο Ξανθόπουλος

Στο top 10 των πασέρ της ιστορίας της ΑΕΚ ο Ξανθόπουλος

Πηγή Φωτογραφίας: Gazzetta- Twitter - @vasilis4xantho

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πέτυχε ένα ξεχωριστό επίτευγμα με την φανέλα της ΑΕΚ

Παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία για τον Βασίλη Ξανθόπουλο, αυτό κόντρα στον Άρη, καθώς ο έμπειρος γκαρντ με τις 7 ασίστ που μοίρασε μπήκε στο Top 10 των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ.

Με τον Τιμ Φρέιζιερ να μένει χαμηλά στα επίπεδα της δημιουργίας έχοντας μία ασίστ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέλαβε αυτό το κομμάτι για την ΑΕΚ και έφτασε παράλληλα σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Με τις επτά τελικές πάσες του, ο διεθνής γκαρντ μπήκε στη 10άδα των κορυφαίων πασέρ της «Ένωσης» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Ξανθόπουλος με τις επτά ασίστ που είχε κόντρα στον Άρη, έφτασε τις 170 με την ΑΕΚ και έγινε ο 10ος πασέρ της, αφήνοντας πίσω του τον Κίνο Κολόμ που είχε πέρυσι 164 και τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα που είχε 165 ασίστ στη διετία 1996-98.

Ακόμη ο 38χρονος γκαρντ με την 462η εμφάνιση του στην Basket League, «έπιασε» τον Κώστα Τσαρτσαρή στην 8η θέση της ιστορικής λίστας του Πρωταθλήματος, από το 1992-93. Παράλληλα με τα δύο λάθη στα οποία υπέπεσε, μπήκε στην 20άδα της αντίστοιχης λίστας. Έφτασε τα 521 και ξεπέρασε κατά δύο τον Σωτήρη Νικολαίδη.

Ο Ξανθόπουλος εξάλλου, έχοντας επτά ασίστ και δύο λάθη, έγινε ο τρίτος παίκτης της φετινής ΑΕΚ μετά τους Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς (αμφότεροι κόντρα στον Απόλλωνα) με συντελεστή τουλάχιστον +5 ασίστ/λαθών. Ο Αμερικανός είχε +9 και ο Λετονός +6 στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Κατά τα άλλα για την ΑΕΚ…

*Σε διπλό προσωπικό επίτευγμα έφτασε ο Κώστας Παπαδάκης. Ο διεθνής γκαρντ μέσα από την 129η εμφάνιση του, ξεπέρασε τους 500 πόντους και έφτασε τις 200 ασίστ στην Basket League.

*Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας για δεύτερη φορά σε τέτοια επίδοση αφού είχε 20 πόντους και 13 ριμπάουντ κόντρα στον Απόλλωνα. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στη φετινή Basket League που σημειώθηκαν εκατέρωθεν double-double αφού αυτό έγινε και στο ματς του Προμηθέα (Κουλμπόκα) με τον Ιωνικό (Μαυροκεφαλίδης και Χόκινς).

Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε μία από τις πέντε διψήφιες επιδόσεις ριμπάουντ μεταξύ των παικτών που δεν είχαν στατιστικό λάθος. Το σχετικό ρεκόρ έχει ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν του Άρη που είχε 14 ριμπάουντ και κανένα λάθος στο ματς της περασμένης Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

*Ο Τιμ Φρέιζιερ σημείωσε την 5η μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων έχοντας τουλάχιστον πέντε προσπάθειες (0/5). Παράλληλα σημείωσε την 7η επίδοση 7+ άστοχων διπόντων (3/10).

*Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ είχε μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων (Μίτσελ 13) κάτι που έγινε μόλις για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα αφού αυτό έκανε και το Περιστέρι bwin κόντρα στον Ολυμπιακό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments