Διεθνή

Βραζιλία: Ανησυχεί η “σιγή ασυρμάτου” από τον Μπολσονάρο μετά τη νικη Λούλα

Βραζιλία: Ανησυχεί η “σιγή ασυρμάτου” από τον Μπολσονάρο μετά τη νικη Λούλα

Πηγή Φωτογραφίας: 20minutes

 Οι Βραζιλιάνοι αναρωτήθηκαν αν σχεδίαζε να διεκδικήσει τις εκλογές ή είχε συνειδητοποιήσει ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και θα έπρεπε να παραχωρήσει την εξουσία

Περισσότερες από 16 ώρες μετά την ήττα των εκλογών από τον αριστερό αντίπαλό του, ο ακροδεξιός απερχόμενος Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν έχει ακόμη πει ούτε μια λέξη δημόσια, πόσο μάλλον να παραδεχτεί την ήττα του.

Η Βραζιλία βρίσκεται στα άκρα, με φορτηγατζήδες υπέρ του Μπολσονάρο να στήνουν οδοφράγματα σε 12 πολιτείες της Βραζιλίας.

Ο πρόεδρος μόλις και μετά βίας έχει εμφανιστεί από το βράδυ της Κυριακής και έχει κρατήσει απόλυτη σιωπή – μια ασυνήθιστη στάση για τον κανονικά ευδιάθετο ηγέτη που του αρέσει να μιλάει ζωντανά και να δημοσιεύει συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το πολιτικό πρότυπο του, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

Η ασυνήθιστη σιωπή του έχει εγείρει ανησυχίες ότι σχεδιάζει να αμφισβητήσει την οριακή νίκη του πρώην προέδρου Λούλα ντα Σίλβα στον δεύτερο γύρο της Κυριακής. Οι Βραζιλιάνοι αναρωτήθηκαν αν σχεδίαζε να διεκδικήσει τις εκλογές ή είχε συνειδητοποιήσει ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και θα έπρεπε να παραχωρήσει την εξουσία.

Ενώ η σιωπή του Μπολσονάρου ανησυχεί τους Βραζιλιάνους ότι μπορεί να μην το παραδεχτεί, διεθνείς παρατηρητές εκλογών και διπλωμάτες είπαν ότι δεν αμφιβάλλουν ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Βραζιλίας θα επικρατήσουν.

Ο χρόνος τελειώνει για να αμφισβητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς πολλοί διεθνείς ηγέτες, πολιτικοί σύμμαχοι και υψηλού προφίλ υποστηρικτές έχουν ήδη αναγνωρίσει τη νίκη του Λούλα. Εν τω μεταξύ, ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει ακόμη καλέσει τον αντίπαλό του για να τον συγχαρεί που έγινε εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ανώτερο στέλεχος της προεκλογικής έδρας του Μπολσονάρο είπε ότι ο πρόεδρος πήγε ασυνόδευτος από την επίσημη κατοικία του στο προεδρικό μέγαρο το πρωί της Δευτέρας, αλλά απέρριπτε συναντήσεις και τηλεφωνήματα ακόμη και από τους στενότερους βοηθούς και πολιτικούς του συνεργάτες.

Οι τρεις γιοι του που είναι πολύ δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τήρησαν επίσης απόλυτη σιωπή και δεν ανέβασαν τίποτα από τότε που η εκλογική αρχή της Βραζιλίας κήρυξε την ήττα της Κυριακής.

Ένας ιστότοπος, αστειεύτηκε ότι το πρώτο επίτευγμα του Λούλα ήταν ότι κατάφερε να σωπάσει τον Μπολσονάρο για 16 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments