Διεθνή

ΗΠΑ: Για επίθεση και απόπειρα απαγωγής διώκεται ο 42χρονος που τραυμάτισε τον Πολ Πελόζι

ΗΠΑ: Για επίθεση και απόπειρα απαγωγής διώκεται ο 42χρονος που τραυμάτισε τον Πολ Πελόζι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ντέιβιντ Νετ Παπ, 42 ετών, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 50 ετών

 Για επίθεση και απόπειρα απαγωγής, ομοσπονδιακά αδικήματα, κατηγορείται ο 42χρονος που εισέβαλε στην κατοικία της Νάνσι Πελόζι και χτύπησε τον σύζυγό της με σφυρί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ντέιβιντ Νετ Παπ, 42 ετών, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 50 ετών.

Ο Πολ Πελόζι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα κρανίου και τραυματισμούς στα χέρια και στο δεξί του χέρι, αν και οι γιατροί αναμένουν πλήρη ανάρρωση.

Το περιστατικό πυροδότησε φόβους για πολιτική βία ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις 8 Νοεμβρίου, που θα αποφασίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο ζωηρές και πολωμένες εκστρατείες των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Νωρίς την Παρασκευή, η αστυνομία εστάλη για έλεγχο με βάση μια κρυφή κλήση έκτακτης ανάγκης-911 από την κατοικία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξώπορτα και είδαν τον Ντε Πάπ και την Πελόζι να παλεύουν για ένα σφυρί. Καθώς οι αστυνομικοί φώναξαν και στους δύο άνδρες να ρίξουν το εργαλείο, ο Ντε Πάπ τράβηξε το σφυρί και χτύπησε τον Πελόζι τουλάχιστον μία φορά. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν, αφόπλισαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο βρήκε μεταξύ άλλων στην κατοικία  ένα ρολό ταινία, λευκό σχοινί, ένα σφυρί, ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ και ύφασμα, καθώς κι ένα ημερολόγιο στο σακίδιο του Ντε Πάπ, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Γουίλιαμ Σκοτ ​​δήλωσε ώρες μετά την επίθεση ότι δεν ήταν μια τυχαία πράξη βίας. Ο εισβολέας φώναξε: “Πού είναι η Νάνσυ;” πριν επιτεθεί, σύμφωνα με άτομο που ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η ίδια η 82χρονη πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική που είναι η δεύτερη στη σειρά διαδοχής της προεδρίας των ΗΠΑ, βρισκόταν τότε στην Ουάσιγκτον.

Πέταξε στο Σαν Φρανσίσκο για να είναι με τον σύζυγό της και δημοσίευσε μια δήλωση το Σάββατο εκφράζοντας την απογοήτευσή της που «ένας βίαιος άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειάς μας, ζήτησε να με αντιμετωπίσει και επιτέθηκε βάναυσα στον σύζυγό μου Πολ».

Αφού συνελήφθη στο σπίτι, ο Ντε Πάπ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν έγινε σαφές εάν βρισκόταν εκεί για ιατρική ή ψυχιατρική φροντίδα ή και τα δύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments