Αθλητισμός

Η ΑΕΚ έφαγε τη «σφαίρα» στη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ έφαγε τη «σφαίρα» στη Λεωφόρο

Πηγή Φωτογραφίας: Bose Construction

Η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης, έδειξαν το δρόμο. Οποιος θέλει κανονικότητα, ας μπει στο παιχνίδι.

Είναι εντυπωσιακά όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Τόσο σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δείχνουν πως πολλά, σχεδόν τα πάντα από όσα υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλάζουν ριζικά και έχουν στο επίκεντρο την ΑΕΚ. Οσα φαίνεται πως είχαν γίνει συνείδηση στο μυαλό κάποιων για το πώς χειρίζονταν καταστάσεις απέναντι στην Ενωση, γκρεμίζονται με κρότο και δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται πλέον.

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Οσα συνέβησαν στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, αναλύθηκαν διεξοδικά τις προηγούμενες ημέρες. Στη δική μου κρίση, το πιο σημαντικό είναι πως τελείωσε το παιχνίδι και δεν έμεινε τίποτε άλλο πέραν από τη σχεδόν κοινή διαπίστωση για την ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων. Δεν θυμάμαι κανένα άλλο ματς της τελευταίας πενταετίας, που να έσβησε τόσο άμεσα. Κάθε παιχνίδι, σήκωνε τόση σκόνη και ένταση, που απλά σε έκανε να φεύγεις από την ουσία.

Αυτήν τη φορά, τα πράγματα ήταν πολύ απλά.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν «τσίμπησε» από όσους επιχείρησαν να επενδύσουν στην ένταση και στη μανούρα, δεν χάθηκε από τσαμπουκάδες μέσα στο γήπεδο και έπειτα το πραγματικό ενδιαφέρον αφορούσε το δείκτη του σκορ. Ολο αυτό, είναι μια εισαγωγή στη νέα πραγματικότητα που σχηματίζεται για την ΑΕΚ με τη λειτουργία της «OPAP Arena». Αλλαξαν τα κόζια, όσοι είχαν μείνει σε σαθρές καταστάσεις που φώλιαζαν στο ΟΑΚΑ, πρέπει να αναθεωρήσουν.

Στην Ελλάδα πάντως, ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι το παιχνίδι παίζεται και εκτός γηπέδων. Είναι μια πραγματικότητα που καταγράφηκε σχεδόν από την πρώτη φορά που παίχθηκε ποδόσφαιρο στη χώρα και στο πέρασμα των ετών παγιώθηκε και γίνεται ακόμα πιο έντονη η κατάσταση. Είναι φανερό ακόμα και σε εκείνους που τα βλέπουν όλα με κόκκινα γυαλιά, πως ο Ολυμπιακός προσπαθεί απεγνωσμένα να επαναφέρει τον Κλάτενμπεργκ στο παιχνίδι.

Για ποιον λόγο, από ποια λογική, ο Αγγλος αναγορεύτηκε σε διαιτητική αυθεντία που πρέπει άπαντες να βαρούν προσοχή στο πέρασμα του, είναι κάτι που δεν αντιλαμβάνεσαι εύκολα. Πως ένα στέλεχος πλήρως αποτυχημένο, που έχει προκαλέσει τη μήνη σχεδόν όλων των ομάδων και πρωταγωνίστησε σε μαύρες σελίδες, πρέπει να έρθει ξανά στη ζωή μας. Πως κάποιος που έγινε αποδεκτός μόνο στην Αίγυπτο και πήρε επάξια τον τίτλο του… καμηλιέρη, μπορεί να είναι εκείνος που θα σώσει τη διαιτησία.

Με το τυράκι της επαγγελματικής διαιτησίας που όλοι επιζητούν, προσπάθησαν να φέρουν τη φάκα του Κλάτενμπεργκ.

Το περίεργο μέχρι τώρα, ήταν πως ο Παναθηναϊκός άφηνε να εννοηθεί πως έβλεπε θετικά τη διαδικασία. Εδώ και καιρό, ήταν φανερό πως το σύστημα του Ολυμπιακού προσπαθούσε να «καλοπιάσει» τον Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό, προσβλέποντας στη στήριξη τους στο θέμα του Αγγλου.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δέχτηκαν άκυρο, τα μάζεψαν άρον άρον και πέταξαν ξανά την μπάλα στην εξέδρα και έψαξαν πάλι αόρατους εχθρούς για να ρίξουν τα πυρά τους. Η ουσία είναι, πως από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν στήριξε την ιστορία με τον Κλάτενμπεργκ πάλι σήμερα, αυτόματα χάλασε η μανέστρα. Και είναι σαφές, πως από τη στιγμή που ο Αλαφούζος πήρε ξεκάθαρη θέση, δεν μπορεί αυτό να μεταβληθεί σε λίγο καιρό. «Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον Κλάτενμπεργκ, τόσο για το παρόν, όσο και το παρελθόν, αλλά και για τον Μπαλτάκο», είπε. Σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρερμηνεία ή να εμφανιστεί ως διφορούμενο σε λίγο καιρό.

Είναι ξεκάθαρο, πως το μπλοκ που σχημάτισε ο Μαρινάκης για να αναλάβει την προεδρία της λίγκας, έχει ρωγμές. Είναι φανερά τα σημάδια από πολλές πλευρές, πως υπάρχει δυσφορία για πρόσωπα και καταστάσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ενοχληθεί, από τις αλαζονικές πρωτοβουλίες με τη σύσταση εταιρείας που τάχα μου θα τρέξει τη διαιτησία, προτού καν έρθει – έστω για τα μάτια του κόσμου – προς συζήτηση σε συμβούλιο.

Ενδεχομένως, κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, πως βγαίνει στο επίκεντρο η ΑΕΚ από όλα αυτά. Μα είναι ξεκάθαρο: η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα, που εξ αρχής και με πολύ απόλυτο τρόπο – κάτι που πλήρωσε πανάκριβα όσο έκανε κουμάντο ο περίεργος – τάχθηκε κατά της παρουσίας του Κλάτενμπεργκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι από καπρίτσιο, όχι για να εξυπηρετήσει μικροσυμφέροντα, αλλά γιατί ήταν φανερό, πως η συγκεκριμένη κίνηση ευνοούσε πάλι τη δημιουργία παραγκοκαταστάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments