Πολιτική

Απόστολος Τζιτζικώστας: Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ – Τον αποκαλούν “προβοκάτορα”

Απόστολος Τζιτζικώστας: Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ – Τον αποκαλούν “προβοκάτορα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/fb apostolos tzitzikwstas

Η πρωτοφανής αντιμετώπιση του Απόστολου Τζιτζικώστα, από πλευράς τουρκικών Αρχών προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων

Η πρωτοφανής αντιμετώπιση του Απόστολου Τζιτζικώστα, από πλευράς τουρκικών Αρχών προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων, ωστόσο μέρος του τουρκικού Τύπου χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ως «Έλληνα προβοκάτορα». Συγκεκριμένα η εφημερίδα Ακσάμ με τίτλο «Υποστήριξε τον Έλληνα προβοκάτορα», επιτέθηκε στον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στον τουρκικό Τύπο, όπως μεταδίδει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το περιστατικό υποβαθμίζεται με το επιχείρημα ότι το θέμα λύθηκε μέσα σε 20 λεπτά και πως ο περιφερειάρχης, ο οποίος κρατήθηκε ώρες στο λιμάνι, κατηγορείται ως «προβοκάτορας» γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Iμάμογλου: Σοβαρό επεισόδιο

Η ερμηνεία της τουρκικής πλευράς περί τεχνικού προβλήματος, το οποίο όταν λύθηκε άνοιξε την πόρτα της Τουρκίας στον έλληνα περιφερειάρχη, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά, δεν έπεισε ούτε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αφού δεσμεύθηκε να δημοσιοποιήσει περαιτέρω το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το «σοβαρό επεισόδιο», βρέθηκε στο στόχαστρο του τουρκικού Τύπου.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Ακσάμ με τίτλο «Υποστήριξε τον Έλληνα προβοκάτορα», επιτέθηκε στον Εκρέμ Ιμάμογλου. Στον τουρκικό Τύπο το περιστατικό υποβαθμίζεται με το επιχείρημα ότι το θέμα λύθηκε μέσα σε 20 λεπτά και πως ο περιφερειάρχης, ο οποίος κρατήθηκε ώρες στο λιμάνι, κατηγορείται ως «προβοκάτορας» γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Με κυβερνητικό αεροσκάφος παρέλαβε τον Τζιτζικώστα από τη Σμύρνη ο Δένδιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την περιπέτεια στη Σμύρνη, ο κ. Τζιτζικώστας βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ελλάδα, καθώς τον παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος, από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Πρόκειται για ισχυρό μήνυμα ενόχλησης από την ελληνική πλευρά για την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, καθώς ο περιφερειάρχης αναμενόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα με πλοίο από τη Σμύρνη.

«Λίγο πριν τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά» έγραψε στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments