Ελλάδα

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Γιατί ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Γιατί ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Πηγή Φωτογραφίας: reporter.gr

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Οι σχετικές ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να γίνουν προς τα τέλη της εβδομάδας, καθώς ο διαγωνισμός για το λιμάνι ακυρώνεται για γεωστρατηγικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λειτουργεί ως βάση ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη και εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Για το λιμάνι είχαν καταθέσει προσφορές δύο σχήματα: πρόκειται αφενός για την Quintana Infrastructure & Development και αφετέρου για την κοινοπραξία των Black Summit Financial, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Στρατηγικής σημασίας για τα δυτικά συμφέροντα

Αφιέρωμα στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης έκανε το περιοδικό Economist, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας για τα δυτικά συμφέροντα.

Η μικρή ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης στο Αιγαίο Πέλαγος, 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, είναι μια ακμάζουσα πόλη τα τελευταία χρόνια, που δεν εξαρτάται πλέον από την πώληση αναμνηστικών σουβενίρ στους τουρίστες. Γι΄ αυτό η πόλη μπορεί να ευχαριστήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει την έκρηξη της δραστηριότητας στο λιμάνι της.

Η γεωγραφία του λιμανιού το καθιστά ελκυστικό για τους σχεδιαστές logistics του ΝΑΤΟ. Αμερικανικά πλοία ελλιμενίζονται εκεί. Έχει επίσης καλές οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις βόρεια μέσω της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments