Διεθνή

Ιράν: Πέντε μήνες μετά τα πληρώματα αντικαταστάθηκαν αλλά τα δεξαμενόπλοια παραμένουν

Ιράν: Πέντε μήνες μετά τα πληρώματα αντικαταστάθηκαν αλλά τα δεξαμενόπλοια παραμένουν

Πηγή Φωτογραφίας: skai/eurokinissi Αρχείου

Τι συμβαίνει μετά την "αιχμαλωσία" των τάνκερ

Πέντε και πλέον μήνες μετά, τα δύο τάνκερ παραμένουν υπό ομηρία από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, με την Τεχεράνη να εγείρει μια σειρά από αξιώσεις προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου τους σύμφωνα με το Γιάννη Σουλιώτη και την kathimerini.gr

Στα μέσα Οκτωβρίου, και χάρη σε πρωτοβουλίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Eλληνες και Φιλιππινέζοι ναυτικοί, το πλήρωμα του «Prudent Warrior» που παρέμενε από τις 27 Μαΐου εγκλωβισμένο στο δεξαμενόπλοιο, αντικαταστάθηκαν από συναδέλφους τους. Η Τεχεράνη δεν επέτρεψε τον απόπλου των δεξαμενοπλοίων, άναψε ωστόσο το πράσινο φως για μια ιδιότυπη αντικατάσταση ομήρων.

Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης για την αποδέσμευση των δύο δεξαμενοπλοίων έχει τυπικά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Την 27η Οκτωβρίου επέστρεψε από μυστική αποστολή στο Ιράν, τη δεύτερη σε διάστημα δύο μηνών, ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Αντώνης Δουμάνης, προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Επικρατείας και Ναυτιλίας Γιώργος Γεραπετρίτης και Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες των δύο δεξαμενοπλοίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε απτά αποτελέσματα.

Tο Ιράν θέτει ως προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση των δύο δεξαμενοπλοίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments