Διεθνή

Die Zeit: Μητσοτάκης – «Ντροπή και αίσχος τα περί παρακολουθήσεων»

Die Zeit: Μητσοτάκης – «Ντροπή και αίσχος τα περί παρακολουθήσεων»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κατασκόπευε τους δικούς του υπουργούς. Ο ίδιος απέρριψε με οργή τους ισχυρισμούς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες για κατασκοπεία των δικών του υπουργών. «Αυτό είναι ένα απίστευτο ψέμα», είπε ο Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Διέψευσε δημοσίευμα της αριστερής εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento . Ο Μητσοτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο» για τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο άρθρο.

Το Σαββατοκύριακο, το Documento δημοσίευσε μια λίστα με 33 δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα των οποίων τα κινητά τηλέφωνα υποκλοπούνταν από το κράτος – συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ, μεταξύ εκείνων που υποκλαπούν ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Ο Μητσοτάκης δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε παρακολούθηση, αλλά ότι την διέταξε η κυβέρνηση. “Είναι ντροπιαστικό και αηδιαστικό να υπονοεί κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών του. Και εξαιρετικά επικίνδυνο”, είπε ο Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει την πώληση λογισμικού παρακολούθησης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική μυστική υπηρεσία ΕΥΠ χρησιμοποίησε το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator. Μεταξύ των στόχων ήταν μέλη του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), τα οποία θεωρούνταν πιθανοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος Μητσοτάκη, έγραψε η εβδομαδιαία εφημερίδα το Σάββατο. Το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε έρευνα για την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments