Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές: Η επικράτηση ΝτεΣάντις και οι απειλές Τραμπ με το βλέμμα στις προεδρικές

Ενδιάμεσες εκλογές: Η επικράτηση ΝτεΣάντις και οι απειλές Τραμπ με το βλέμμα στις προεδρικές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα - πριν επανεκλεγεί - να μη διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα

Η επικράτηση του ΝτεΣάντις, αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στο εσωτερικό των  Ρεπουμπλικανών, υπό το βάρος της απειλής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα  να μην είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το Κόμμα.

“Πιστεύω ότι θα έκανε λάθος. Νομίζω ότι δεν θα άρεσε στη βάση”, είπε ο πρώην πρόεδρος στο Fox News.

Απείλησε επίσης να δώσει στη δημοσιότητα μη κολακευτικές πληροφορίες για τον 44χρονο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Και οι δύο άνδρες αναμένεται να ανακοινώσουν προεδρικές υποψηφιότητες και να γίνουν πιθανοί αντίπαλοι για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων.

Τα σχόλια του Τραμπ έγιναν λίγες ώρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης που θα αποφασίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ανερχόμενο Ρεπουμπλικανό σταρ “Ron DeSanctimonious” σε μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο.

“Δεν ξέρω αν τρέχει. Νομίζω ότι αν τρέξει, θα μπορούσε να βλάψει πολύ τον εαυτό του. Πιστεύω πραγματικά ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του”, είπε ο Τραμπ στο Fox . «Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλό για το κόμμα».

Εάν ο κ. ΝτεΣάντις ανακοινώσει μια προεδρική υποψηφιότητα, ο κ. Τραμπ είπε ότι θα αποκάλυπτε «πράγματα γι ‘αυτόν που δεν θα είναι πολύ κολακευτικά – ξέρω περισσότερα γι ‘αυτόν από οποιονδήποτε – εκτός ίσως από τη σύζυγό του».

Αργότερα περιέγραψε τον πιθανό αντίπαλό του ως «ένα καλό τύπο» και αρνήθηκε ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ τους. «Δεν υπάρχει σύγκρουση μαζί μου και είμαι πολύ ψηλά στις κάλπες», είπε.

Ο κ. ΝτεΣάντις είναι σχετικά νεοεισερχόμενος στην πολιτική, αλλά ανέβηκε στην εθνική προβολή αφού έγινε κυβερνήτης της Φλόριντα το 2019. Έχει τοποθετηθεί ως ενθουσιώδης υπέρμαχος του συντηρητισμού και θεωρείται από πολλούς ως ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον  Τραμπ.

Ο Τραμπ ωστόσο παρά τις απαειλές, είπε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εκλογικό κέντρο νωρίτερα την Τρίτη ότι ψήφισε τον Ντε Σάντις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments