Ελλάδα

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος» – Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο Αραβα

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος» – Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο Αραβα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Προηγήθηκαν πληροφορίες από τη CIA, που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές από την ΕΥΠ, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας - Το ένα από τα αεροσκάφη το οποίο είχε απογειωθεί επέστρεψε στην Αθήνα συνοδεία δύο F 16

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες ένα θρίλερ με δύο πτήσεις της  Emirates από το το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, προηγήθηκαν πληροφορίες από τη CIA, που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές από την ΕΥΠ, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας, με συνέπεια η μία να καθηλωθεί στο Ελ. Βενιζέλος και η δεύτερη να επιστρέφει στην Αθήνα.

Στο Ελ. Βενιζέλος έχει λειτουργήσει η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, ενώ οι επιβάτες της πτήσης προς Ντουμπάι ελέγχθηκαν διεξοδικά, όπως και οι αποσκευές τους, χωρίς να βρεθεί κάτι το ύποπτο. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ οι επιβάτες άρχισαν να επιβιβάζονται και πάλι στο αεροπλάνο – και η πτήση θα πραγματοποιηθεί με πάνω από τρεις ώρες καθυστέρηση.

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους, κι έτσι το αεροσκάφος επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνοδευόμενο από δυο  F-16 ενώ πέταξε αποκλειστικά πάνω από τη θάλασσα.

Η πτήση για Ντουμπάι

H πτήση για το Ντουμπάι ήταν προγραμματισμένη να φύγει από Αθήνα στις 17:55. Οι  επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης. Ωστόσο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει πίσω λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί με όλες τις αποσκευές τους. Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία για ανάλογες περιπτώσεις, που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο (αναγκάστηκαν να βγάλουν μέχρι και τα παπούτσια τους) παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

Παράλληλα, είναι σε αναμονή όλες οι πτήσεις που ήταν να απογειωθούν από το Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ κύκλους κάνουν όσα αναμένεται να προσγειωθούν ή θα χρειαστεί να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments