Διεθνή

Γαλλία: Απεργία στο Μετρό του Παρισιού – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Γαλλία: Απεργία στο Μετρό του Παρισιού – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia

Πολλοί επέλεξαν να εργαστούν από το σπίτι ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία

 Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετώπισαν σήμερα Γάλλοι και όσοι βρέθηκαν στο Παρίσι, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό με τις μισές περίπου γραμμές να έχουν κλείσει εντελώς και τις υπόλοιπες να υπολειτουργούν τις ώρες αιχμής.

Παρόλα αυτά δεν παρατηρήθηκε συνωστισμός στους σταθμούς του Μετρό, καθώς πολλοί επέλεγαν να εργαστούν από τα σπίτια τους, για τους υπόλοιπους η μετακίνηση ήταν Γολγοθάς, με την επιλογή ταξί να αποτελεί μοναδική λύση, καθώς πολλοί έβρισαν κλειστούς τους σταθμούς.

Ο Vincent Gautheron, ηγέτης του συνδικάτου CGT στην εταιρεία δημόσιων μεταφορών RATP του Παρισιού, είπε ότι το συνδικάτο ήθελε η εταιρεία να προωθήσει τις συζητήσεις για τους μισθούς που είχαν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, επιδιώκοντας αυξήσεις που θα αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό.

Μια διαδήλωση στο Παρίσι που οργανώθηκε από το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT προσέλκυσε μόνο μερικές χιλιάδες υποστηρικτές, με τα περισσότερα άλλα συνδικάτα να απέχουν, καθώς εκτιμούν πως τα αιτήματά τους πρέπει να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους τομείς.

Μια ειδική για τον κλάδο, εβδομαδιαία απεργία που κάλεσε το CGT στην TotalEnergies έληξε με μισθολογική συμφωνία μετά από ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια καυσίμων.

Τα συνδικάτα επικεντρώνονται επίσης στην ικανότητα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να περάσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments