Διεθνή

Η  Ουκρανία εδραιώνει την κυριαρχία της στη Χερσώνα

Η  Ουκρανία εδραιώνει την κυριαρχία της στη Χερσώνα
Ο ρωσικός στρατός είχε αναπτύξει 40.000 στρατιώτες στην περιοχή της Χερσώνας. Οι διαθέσιμες πληροφορίες έδειξαν ότι αυτές οι δυνάμεις παρέμειναν μέσα και γύρω από την πόλη καθώς και στη δεξιά όχθη του Δνείπερου

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και η ουκρανική πολιτική ηγεσία δυσκολεύονταν να αποδεχθούν ότι η απώλεια της Χερσώνας από την Ρωσία είναι οριστική. Η ρωσική παρουσία στην περιοχή είναι οριστική και, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ενημερωτικά μέσα, οι Ουκρανοί συνεχίζουν την προέλασή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού δήλωσε  ότι τα στρατεύματά του προχώρησαν επτά χιλιόμετρα μέσα σε μία ημέρα και ανακατέλαβαν δώδεκα πόλεις, στα νότια της περιοχής.

Ο ρωσικός στρατός είχε αναπτύξει 40.000 στρατιώτες στην περιοχή της Χερσώνας. Οι διαθέσιμες πληροφορίες έδειξαν ότι αυτές οι δυνάμεις παρέμειναν μέσα και γύρω από την πόλη καθώς και στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα και ο χειμώνας θα επιβραδύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Ουκρανοί αξιωματικοί, οι οποίοι βεβαιώνουν μέσα και κατοίκους ότι η εκκένωση της Χερσώνας είναι γεγονός, ότι η ρωσική προσάρτηση δεν κατάφερε να διαρκέσει παρά κάποιες εβδομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments