Διεθνή

Πούτιν: Εκστρατεία φίμωσης – “Μαύρη λίστα” Ρώσων στα κρατικά ΜΜΕ

Πούτιν: Εκστρατεία φίμωσης – “Μαύρη λίστα” Ρώσων στα κρατικά ΜΜΕ

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Ο κατάλογος των αξιωματούχων που επέκριναν τον πόλεμο παραδόθηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την εντολή να σταματήσουν οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά τους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φιμώνει Ρώσους αξιωματούχους που τόλμησαν να επικρίνουν τον πόλεμο του στην Ουκρανία, απαγορεύοντας στα κρατικά μέσα ενημέρωσης να τους αναφέρουν.

Το Κρεμλίνο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να φιμώσει εξέχοντες πολιτικούς που έχουν απογοητευτεί από την εισβολή του Πούτιν, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 100.000 Ρώσους στρατιώτες

Ο κατάλογος των αξιωματούχων που επέκριναν τον πόλεμο παραδόθηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την εντολή να σταματήσουν οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά τους, σύμφωνα με πηγές κοντά στην Κρατική Δούμα και στην επιχείρηση των μέσων ενημέρωσης στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Verstka . 

Μεταξύ αυτών που φέρεται να αναφέρονται είναι ο Αντρέι Καρτοπόλοφ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ο οποίος τον περασμένο μήνα ζήτησε από το Κρεμλίνο «να σταματήσει να λέει ψέματα» στους Ρώσους για τις απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. 

Ένας άλλος είναι ο Αντρέι Γκουρούλεφ, ανώτερο στέλεχος της Κρατικής Δούμας, ο οποίος επέκρινε έναν διοικητή μετά την ήττα της Ρωσίας στην ουκρανική πόλη Λίμαν. Ο Γκουρούλεφ είπε επίσης ότι οι Ρώσοι διοικητές είναι πολύ φοβισμένοι για να πουν στον Πούτιν για τις απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Το Κρεμλίνο έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο τον Βίκτορ Ζαβαρζίν, βουλευτή της Κρατικής Δούμας που επέκρινε τον πόλεμο, καθώς και τον Αντρέι Κράζοφ, τον πρώτο βουλευτή του Καρταπόλοφ. 

Πηγή κοντά στην Κρατική Δούμα ισχυρίστηκε ότι οι κρατικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν πει να αποφεύγουν να αναφέρουν τα λόγια των αξιωματούχων που ήταν επικριτικοί για τον πόλεμο. 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι εάν πρέπει να τα αναφέρουν, θα πρέπει «να είναι μόνο από [πρακτορεία ειδήσεων] και στο ελάχιστο εάν το απαιτεί η ατζέντα των ειδήσεων», δήλωσε πηγή σε οργανισμό μέσων ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments