Διεθνή

Τουρκική εφημερίδα κατακρίνει την Τουρκία για το επεισόδιο με Τζιτζικώστα

Τουρκική εφημερίδα κατακρίνει την Τουρκία για το επεισόδιο με Τζιτζικώστα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Αρχείου

Με το θέμα της περιπέτειας του Απόστολου Τζιτζικώστα ασχολούνται τα τουρκικά ΜΜΕ

Με το θέμα της περιπέτειας του Απόστολου Τζιτζικώστα ασχολούνται τα τουρκικά ΜΜΕ και την περιπέτεια που βίωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν και οι τουρκικές Αρχές δεν τον άφηναν να μπει στην Τουρκία και επί 6ώρου τον κρατούσαν να περιμένει στο λιμάνι της Σμύρνης.

Η εφημερίδα Korkusuz επιτίθεται στις τουρκικές αρχές για το γεγονός ότι εξέθεσαν για ακόμα μία φορά διεθνώς τη χώρα, καθώς για την είσοδο ενός αξιωματούχου της Ελλάδας στην Τουρκία, σε προκαθορισμένη από μηνών επίσκεψή του, έπρεπε να παρέβη αξιωματούχος της ΕΕ για να βεβαιώσει την ταυτότητά του!

“Πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνήματα τόσο στο ελληνικό όσο και στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Τελικά, παρενέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια εξέχουσα προσωπικότητα από το Βέλγιο τηλεφώνησε προσωπικά στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να τους ενημερώσει ότι ο Έλληνας κυβερνήτης που ήρθε στην Τουρκία εργαζόταν για τα τοπικά συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ήταν απαράδεκτο να κρατείται ένα τέτοιο άτομο από την αστυνομία διαβατηρίων.

Τουρκία: Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο πρέσβης της Ελλάδας, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε και γραπτώς το διάβημα -μέσω ρηματικής διακοίνωσης- προς το τουρκικό ΥΠΕΞ για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Είχε προηγηθεί προφορική διαμαρτυρία την ημέρα του περιστατικού. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δια του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα- επέδωσε χθες Τετάρτη (10/11) και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments