Πολιτική

Τσιάρας: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών

Τσιάρας: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Πολύ σύντομα η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και θα καταθέσει σχέδιο νόμου που θα θωρακίσει την πολιτεία και θα απαγορεύει αυστηρά τη χρήση οποιουδήποτε παράνομου λογισμικού παρακολούθησης στην Ελλάδα, τόνισε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν σαφή επίπεδα ελέγχου και προστασίας, ειδικά των πολιτικών προσώπων.

Εκτίμησε ότι αυτό το σχέδιο νόμου πιθανότατα θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο περί παρακολουθήσεων 33 πολιτικών και άλλων προσώπων, ο κ Τσιάρας σημείωσε ότι όταν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες η λογική λέει ότι πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα στοιχεία, δεν μπορεί κάποιος να καταγγέλλει ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ο υπουργός τόνισε ότι η δικαιοσύνη διερευνά το θέμα και το διερευνά από την πρώτη στιγμή που ετέθη. Υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δε λειτουργεί υπό την εποπτεία της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι – με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων – το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί συνθήκες τοξικότητας προσδοκώντας να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη. Όπως όμως σημείωσε, η πρακτική αυτή έχει ήδη καταδικαστεί από τους πολίτες και θα ξανακαταδικαστεί.

Για τη δίκη για το Μάτι

Με αφορμή τη δίκη για το Μάτι και την αναζήτηση της κατάλληλης αίθουσας ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί, ο κ Τσιάρας προανήγγειλε ότι τις προσεχείς μέρες θα υπογράψει διακήρυξη για το νέο Πρωτοδικείο και την νέα Εισαγγελία στην Αθήνα. Εξήγησε ότι το νέο κτήριο θα είναι πάνω από το Εφετείο, θα είναι περίπου 50 χιλιάδες τμ και θα προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων αιθουσών. Εκτίμησε ότι το έργο αυτό δημιουργείται μέσω του ταμείου ανάκαμψης και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2026. Δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η κατασκευή 7 δικαστικών μεγάρων ενώ θα ανακαινιστεί πλήρως και το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι υλοποιούμε το μεγαλύτερο κτιριολογικό πρόγραμμα στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσιάρας γνωστοποίησε ότι σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ατόμων για τη δικαστική αστυνομία. Εξήγησε ότι θα πρόκειται για ειδικό σώμα που θα αναλάβει μεταξύ άλλων στην ασφάλεια των δικαστηρίων και τις μεταγωγές κρατουμένων. Όπως δήλωσε ο υπουργός, με τη δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας θα αποδεσμευθούν περίπου 1200 αστυνομικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments