Κόσμος

Αυστραλία: Ρώσοι χάκερς “έκλεψαν” ιατρικά δεδομένα πολιτών – Ζήτησαν λύτρα “ένα δολάριο για κάθε όνομα”

Αυστραλία: Ρώσοι χάκερς “έκλεψαν” ιατρικά δεδομένα πολιτών – Ζήτησαν λύτρα “ένα δολάριο για κάθε όνομα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζήτησαν να πληρωθεί “ένα δολάριο για κάθε όνομα” από τα συνολικά περισσότερα από εννέα εκατομμύρια Αυστραλούς που έπεσαν θύματα της επίθεσης

Ρώσοι εγκληματίες εξαπέλυσαν την κυβερνοεπίθεση που είχε αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών δεδομένων από την μεγαλύτερη Αυστραλιανή εταιρία ιατρικής ασφάλισης MEDIBANK.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην Αυστραλία Reece Kershaw.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανίζι είχε καλέσει την Ομοσπονδιακη Αστυνομία να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την προέλευση των δραστών και τις προσπάθειες εντοπισμού τους σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει έστω εν μέρει τα εκατομμύρια των Αυστραλών των οποίων τα προσωπικά, ιατρικά  και άλλα δεδομένα έχουν κλαπεί ως αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν τα υπολογιστικά συστήματα από τους χάκερ.

Οι δράστες ζήτησαν λύτρα αλλιώς απείλησαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία στο διαδίκτυο.

Ζήτησαν να πληρωθεί “ένα δολάριο για κάθε όνομα” από τα συνολικά περισσότερα από εννέα εκατομμύρια Αυστραλούς που έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Η εταιρία, λαμβάνοντας σχετική συμβουλή από την κυβέρνηση αρνήθηκε την καταβολή και οι δράστες από προχθές άρχισαν να υλοποιούν την απειλή τους, αναρτώντας στοιχεία θυμάτων στο λεγόμενο “σκοτεινό διαδίκτυο”.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν κατονόμασε τους δράστες αλλά στις δηλώσεις του ο κ. Kershaw τόνισε πως οι Αρχές γνωρίζουν ποιοι είναι και τόνισε εμφαντικά πως η Αυστραλιανή Αστυνομία έχει υψηλό δείκτη επιτυχίας σε βάρος εγκληματιών εκτός συνόρων ώστε αυτοί τελικά να καθίσουν στο εδώλιο και να έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο.

Στην Αυστραλία η πληρωμή λύτρων δεν είναι παράνομη αλλά μετά τα γεγονότα, αρκετοί ειδικοί προτείνουν να νομοθετήσει σχετικά η κυβέρνηση.

πηγή:ΕΡΤ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments