Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη “πειρατών” συνδρομητικών καναλιών – “Κέρδη” πάνω από 147.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη “πειρατών” συνδρομητικών καναλιών – “Κέρδη” πάνω από 147.000 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συνελήφθησαν ένας 47χρονος κι ένας 50χρονος για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία

Στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, προχώρησαν, χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 47χρονος άντρας είχε αναρτήσει τουλάχιστον έντεκα (11) αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι τον εξοπλισμό αυτό προμηθευόταν από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού,  πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-(33) συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, -(18) μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (φορητοί δίσκοι, εσωτερικοί δίσκοι και usb), -Πιστόλι κρότου και φυσίγγια που κατείχε ο 50χρονος συλληφθείς, -(18) τραπεζικές κάρτες, -Συσκευασίες πακέτων σύνδεσης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης SD, -Χρηματικό ποσό (28.665) ευρώ και -(8) κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τον Μάρτιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ο 47χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από (45) δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε (147.000) ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται η πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών), ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους.

Πηγή: thestival.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Latest News

29.10.2026 | 12:46

Ανακαίνιση κατοικίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για έως 38.500 ευρώ – Ποιοι προλαβαίνουν την επιδότηση

29.10.2026 | 12:41

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές σήμερα – Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

29.10.2026 | 12:34

Δημήτρης Σκουλός: Η ατάκα-φωτιά σε Παπαγεωργίου και Χριστοπούλου – Τι είπε για την πολυσυζητημένη κόντρα

29.10.2026 | 12:32

Παναθηναϊκός: Η νοοτροπία νικητή και το μεγάλο κέρδος του Νίστρουπ

29.10.2026 | 12:24

Μίλτος Ζαμπάρας: Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πάει με Τσίπρα – Ποιος παίρνει την έδρα

29.10.2026 | 12:17

Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα για την ακτοπλοΐα – Τι αλλάζει για τα εισιτήρια και τα νησιά

29.10.2026 | 12:13

JPMorgan: Ο ουρανοξύστης των 6 δισ. δολαρίων που προκαλεί ίλιγγο στη Wall Street

29.10.2026 | 12:11

Φαίη Σκορδά: Μετακομίζει πριν από τον γάμο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη – Τα πρώτα πλάνα από το νέο της σπίτι!

29.10.2026 | 12:34

Δημήτρης Σκουλός: Η ατάκα-φωτιά σε Παπαγεωργίου και Χριστοπούλου – Τι είπε για την πολυσυζητημένη κόντρα

29.10.2026 | 12:11

Φαίη Σκορδά: Μετακομίζει πριν από τον γάμο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη – Τα πρώτα πλάνα από το νέο της σπίτι!

29.10.2026 | 10:37

Ματσούκα για επικίνδυνη οδήγηση: «Μαζί μου έμαθε όλη η Ελλάδα ότι το όριο στην Ποσειδώνος είναι 50 χλμ./ώρα»

28.10.2026 | 22:51

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Ρωτούσα τα παιδιά μου πώς να γίνω καλή μαμά» – Η τρυφερή εξομολόγηση για τη μητρότητα

28.10.2026 | 22:16

Μαζωνάκης: ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Τι ζητά η κλινική από την αναισθησιολόγο -Τα ερωτήματα για τις ουσίες

28.10.2026 | 15:43

Χρηστίδου για Κουτσελίνη: "Αντί να αλλάξουμε το μίνι, κάναμε τους άλλους δύο ανθρώπους σακάκια; - Με μπέρδεψε"

28.10.2026 | 15:25

Μενεγάκη: Η φωτογραφία που προκάλεσε απορίες – Τι συνέβη και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν; [pic]

28.10.2026 | 14:07

Μαίρη Σταυρακέλλη: Οι δύσκολες μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα – Με αναπηρικό αμαξίδιο η αγαπημένη ηθοποιός

29.10.2026 | 10:20

Ιράν: Τι φοβάται ο Τραμπ και στέλνει τον Βανς στον Ρεζαεΐ; Η επιστολή πριν από το επόμενο χτύπημα

29.10.2026 | 04:30

Στενά του Ορμούζ και Υεμένη: Το σχέδιο που επιχειρεί να αποτρέψει νέο πόλεμο Ιράν–ΗΠΑ

28.10.2026 | 23:00

Θρίλερ ειρήνης στο Άμπου Ντάμπι: Ο Ζελένσκι ζητά την Ευρώπη στο τραπέζι – Το «όχι» του Κρεμλίνου

28.10.2026 | 21:00

«Θα δράσουμε όταν χρειαστεί»: Ο Γκιουλέρ ανεβάζει τους τόνους στο Αιγαίο – Το διπλό μήνυμα στην Αθήνα

28.10.2026 | 16:20

Ανατροπή-βόμβα από Ζελένσκι: «Εγγυήσεις ασφαλείας και στη Ρωσία» – Τι κρύβει η νέα διαπραγμάτευση με τον Πούτιν;

28.10.2026 | 14:44

Θα κρίνουν οι Άραβες το τέλος Νετανιάχου; Οι έδρες που αλλάζουν το παιχνίδι στο Ισραήλ

28.10.2026 | 13:00

Τραμπ και Πούτιν: Πότε η στήριξή τους γίνεται εκλογικό «φιλί του θανάτου»;

28.10.2026 | 07:00

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» βγαίνει στους δρόμους: Η παρέλαση-επίδειξη ισχύος στη Θεσσαλονίκη και τα νέα όπλα της Ελλάδας

Στάση εργασίας την Παρασκευή 30/10 σε 7 λιμάνια της χώρας – Τι διεκδικούν τα μέλη της ΟΜΥΛΕ

Η ΟΜΥΛΕ ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, σε επτά λιμάνια της χώρας, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου.

Στάση εργασίας την Παρασκευή 30/10 σε 7 λιμάνια της χώρας – Τι διεκδικούν τα μέλη της ΟΜΥΛΕ

Δεν καταργείται η αντικαταβολή με μετρητά στις παραγγελίες μέσω Courier

Αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η ρύθμιση για την κατάργηση των μετρητών στις παραδόσεις παραγγελιών μέσω courier, αναστέλλοντας προς το παρόν τα σχέδια για υποχρεωτικές ηλεκτρονικές πληρωμές σε όλες τις αγορές.

Δεν καταργείται η αντικαταβολή με μετρητά στις παραγγελίες μέσω Courier

«Μπλόκο» ΔΕΔΔΗΕ στα 75.000 «κρυμμένα» ρολόγια: Έρχονται σαρωτικές διακοπές ρεύματος

Ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκινά εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη ρύθμιση 75.000 αδήλωτων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη τη χώρα, με μέτρα που περιλαμβάνουν διακοπές ρεύματος και υποχρεωτική τοποθέτηση έξυπνων μετρητών.

«Μπλόκο» ΔΕΔΔΗΕ στα 75.000 «κρυμμένα» ρολόγια: Έρχονται σαρωτικές διακοπές ρεύματος

Μητροπολίτης Κερκύρας: «Παραχωρήσαμε δυστυχώς το όνομα της Μακεδονίας σε ξένους λαούς»

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα.

Μητροπολίτης Κερκύρας: «Παραχωρήσαμε δυστυχώς το όνομα της Μακεδονίας σε ξένους λαούς»

Χωριάτικο: Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα - Η δικογραφία ξεπερνά τις 850 σελίδες

Στη δικογραφία αναφέρονται 149 κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φοροδιαφυγή και μη εξόφληση οφειλών και ασφαλιστικών εισφορών.

Χωριάτικο: Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα – Η δικογραφία ξεπερνά τις 850 σελίδες

Χιόνια στο Κρίκελλο: Μαγευτικές εικόνες από τη «λευκή» 28η Οκτωβρίου

Χειμωνιάτικες συνθήκες επικρατούν στην Ευρυτανία στις 28 Οκτωβρίου, καθώς οι χιονοπτώσεις στα ορεινά δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στον δρόμο προς το Κρίκελλο.

Χιόνια στο Κρίκελλο: Μαγευτικές εικόνες από τη «λευκή» 28η Οκτωβρίου

Κακοκαιρία στη Σύμη: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τη Σύμη την Τετάρτη (28/10), καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει μετατρέψει τους δρόμους σε χειμάρρους.

Κακοκαιρία στη Σύμη: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με ΜΑΤ και χημικά σε διαμαρτυρία για την ομιλία Κασιδιάρη

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (28/10) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη σε ξενοδοχείο της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με ΜΑΤ και χημικά σε διαμαρτυρία για την ομιλία Κασιδιάρη