Διεθνή

Γερμανία: Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Γερμανία: Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: smart-energy

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτων (BDEW) στο Βερολίνο

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Ένωση Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτων (BDEW) στο Βερολίνο. Ενώ η κατανάλωση το καλοκαίρι εξακολουθούσε να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος, 4% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια καταναλώθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τον Οκτώβριο, η διαφορά ήταν ακόμη και 9%, ανέφερε στην ανακοίνωση: «Υπήρξε μια τέτοια μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020». Οι λόγοι για την πρόσφατη πτώση δεν είναι μόνο ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός και οι εξοικονομήσεις που σχετίζονται με την κρίση από τους καταναλωτές, αλλά και η πτώση της παραγωγής στη βιομηχανία.

Σύμφωνα με την ένωση, η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 434 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, 1,9% χαμηλότερη από την ίδια περίοδο πέρυσι. Το BDEW αναμένει πτώση κατά δύο τοις εκατό για το σύνολο του έτους σε σύγκριση με το 2021. 

Η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 23% τον Οκτώβριο

Η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε επίσης σημαντικά. Το BDEW ανακοίνωσε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022 ήταν περίπου 674 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες και επομένως 13,7% λιγότερο από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Οκτώβριος ήταν θερμότερος από το συνηθισμένο, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 7,5%.

Σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, τον Οκτώβριο οι τιμές ήταν ακόμη και 23% κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους. 

Σύμφωνα με το BDEW, οι λόγοι ήταν οι πιο ήπιες θερμοκρασίες, η επιβράδυνση της οικονομίας και η αποταμίευση λόγω των υψηλών τιμών και των αλλαγών στην καταναλωτική συμπεριφορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments