Πολιτική

Στο Μπαχρέιν την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας: Για την υπογραφή Μνημονίων Κατανόησης

Στο Μπαχρέιν την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας: Για την υπογραφή Μνημονίων Κατανόησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν θα μεταβεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν θα μεταβεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα «Νέες εταιρικές σχέσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή» («New Security Partnerships in the Middle East»).

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο συγκεκριμένο φόρουμ -το οποίο φέτος διεξάγεται από τις 18έως τις 20 Νοεμβρίου 2022- και το 2021, ως μοναδικός Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών.

Kατά την παραμονή του στη Μανάμα του Μπαχρέιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του χώρας Αμπντελατίφ μοιν Ρασίντ αλ-Ζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Al Zayani). Mετά το πέρας της κατ΄ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, προγραμματίζεται η υπογραφή δύο Μνημονίων Κατανόησης: α) μνημόνιο Κατανόησης για την απαλλαγή υποχρέωσης θεώρησης εισόδου σε διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια, και β) μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Tέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον τύπο.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.