Διεθνή

Τα εκκεντρικό δίδυμο και η ήπια επάνοδος

Τα εκκεντρικό δίδυμο και η ήπια επάνοδος

Πηγή Φωτογραφίας: independent/reuters

Μετά λίγα λεπτά το μήνυμα του Μασκ, ο λογαριασμός του Τραμπ έγινε και πάλι ορατός, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ

«Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί», έγραψε στο Twitter ο ιδιότροπος επιχειρηματίας για λογαριασμό του μετά το αποτέλεσμα μιας έρευνας που ξεκίνησε μεταξύ των συνδρομητών του. Περισσότερα από δεκαπέντε εκατομμύρια απάντησαν και το 51,8% ψήφισε υπέρ του «ναι» στην επιστροφή του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά λίγα λεπτά το μήνυμα του Μασκ, ο λογαριασμός του Τραμπ έγινε και πάλι ορατός, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Αναμφίβολα, μέρα χαράς η σημερινή για το εκκεντρικό δίδυμο. Το τελευταίο τιτίβισμα του πρώην προέδρου χρονολογείται τον Ιανουάριο του 2021, δυο μέρες δηλαδή μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και με την κατηγορία να πλανάται για κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης σε βία.

Γιατί όμως δεν «καβάλησε» το πληκτρολόγιο να αρχίσει να «πυροβολεί» κατά παντός εχθρού;

Η επικοινωνιακή ήττα της εκλογικής νίκης τού κόστισε. Η νίκη ήταν οριακή στις πρόσφατες ενδιάμεσες, αλλά η επικοινωνιακή επένδυση ήταν θηριώδης, έλαβε τη μορφή πολιτικού κύματος που θα σκέπαζε την Αμερική. Αυτό όμως δεν συνέβη και ο πρώην είναι φανερό ότι έχει ήδη προετοιμάσει το επικοινωνιακό σχέδιο μιας χρονικά ύστερης επανόδου.

Η σοσιαλμηντιακή όμως ανακωχή είναι μάλλον προσωρινή. Σε δυο χρόνια γίνονται οι προεδρικές, όπου θα επενδύσει όλες τις τελευταίες αλλά υπαρκτές ελπίδες του να «γυρίσει το παιχνίδι», να κάνει την ανατροπή. Η κλιμάκωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και, συμμετρικά, η ανακωχή αυτή, πρόσκαιρη και μεταβατική.

Η εξουσία όμως είναι εν προκειμένω δικέφαλη. Ο πρώην δεν είναι μόνος. Ενίσχυσε αλλά και τον ενισχύει ο πολυδισεκατομμυριούχος. Χάρη σε αυτόν επανακάμπτει συμβολικά αυτή τη φορά.

Πολιτικά, ο έτερος εκκεντρικός δεν τρέφει φιλοδοξίες, δεν γνωρίζει καν να μιλά τη μία ή την άλλη πολιτική διάλεκτο. Ο πρώην πρόεδρος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για ενδεχόμενη άφιλη στάση.

Ο αυτοδημιούργητος εκκεντρικός εστιάζει αλλού, στην παρούσα συγκυρία: στην επιβολή ενός πρωτόγονα ανταγωνιστικού εργασιακού υποδείγματος, μιας «άγριας εργασίας». Πιθανότατα, θα συνεχίσει να προωθεί αυτό το εργασιακό προτεσταντικό μοντέλο και μέσα από άλλα δίκτυα, άλλες πλατφόρμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments