Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία έπαιξε σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια και διέσυρε την Αυστραλία (4-1)

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία έπαιξε σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια και διέσυρε την Αυστραλία (4-1)

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Οι «τρικολόρ» αν και βρέθηκαν να χάνουν 1-0, έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και επικράτησαν με εντυπωσιακό τρόπο και σκορ 4-1

Η κάτοχος του Μουντιάλ, Γαλλία, στο πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έδειξε πως δεν… πτοείται από τις απουσίες, συνέτριψε την Αυστραλία με 4-1 και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με το δεξί. Γκολ και ασίστ ο φανταστικός Μπαπέ, σκόραρε δις και έγινε πρώτος σκόρερ των Τρικολόρ μαζί με τον Ανρί ο Ζιρού. Οι Αυστραλοί μπορεί να βρήκαν γρήγορο γκολ κόντρα στην Γαλλία, όμως η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ έπαιξαν σαν πραγματικοί πρωταθλητές κόσμου και πήραν εμφατική νίκη με 4-1. Έγραψε ιστορία ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα 51 γκολ με το εθνόσημο και έπιασε τον Τιερί Ανρί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των Τρικολόρ. Γκολ και ασίστ για τον εξαιρετικό Κιλιάν Μπαπέ.

Η Αυστραλία άνοιξε το σκορ στο 9′ όταν ο Λέκι με φανταστική ντρίμπλα άδειασε τον Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος πάνω στη φάση τραυματίστηκε, γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία του Γιορίς και ο Γκούντγουιν με όμορφο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ουγκό Γιορίς. Φυσικά από εκεί και πέρα το ματς έγινε… μονόλογος για τους Γάλλους, οι οποίοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς.

Οι Τρικολόρ ισοφάρισαν στο 27′ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα των Αυστραλών απομάκρυνε και η μπάλα στρώθηκε στον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος σέντραρε προς την «καρδιά» της περιοχής όπου ο Ραμπιό ανενόχλητος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γάλλος χαφ της Γιουβέντους έγινε και δημιουργός πέντε λεπτά αργότερα (32′) όταν έκλεψε τη μπάλα από τον Άτκινσον, πάτησε περιοχή γύρισε τη μπάλα και ο Ζιρού ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Οι Γάλλοι συνέχισαν να πιέζουν με κύριο εκφραστή τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Στο 36′ ο Γάλλος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα έκανε το συρτό γύρισμα προς την περιοχή με τον Μπαπέ να σουτάρει στα σώματα, την μπάλα να στρώνεται στον Ζιρού ο οποίος όμως σημάδεψε αρκετά ψηλά άου και στο 40′ πλάσαρε μετά από γύρισμα του Μπαπέ, με το κακό του πόδι και αστόχησε. Στο 45′ οι Τρικολόρ είχαν ανεπανάλληπτη ευκαιρία για το 3-1 με τον Γκριεζμάν να δίνει έτοιμο γκολ στον Μπαπέ και τον Γάλλο σταρ να αστοχεί από το ένα μέτρο. Στο 45+2′ τα Καγκουρό είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο ΜακΓκρί σέντραρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά από την κεφαλιά του Ιρβάιν και κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος με τους Γάλλους να μην βγάζουν το πόδι από το γκάζι. Στο 68′ ο Ντεμπελέ σέντραρε με το αριστερό από τα δεξιά και ο Κιλιάν Μπαπέ με «σεντερφορίσια» κεφαλιά έκανε το 3-1. Ο 22χρονος σταρ τρία λεπτά αργότερα έκανε εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ζιρού με κεφαλιά πέτυχε το γκολ υπ αριθμόν 51 με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Για πρώτη φορά κάτοχος του Μουντιάλ κέρδισε στην πρεμιέρα του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments